Pentagon: Turkki tulitti kohti Yhdysvaltalaisjoukkoja Turkissa

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan maan joukot Syyriassa joutuivat Turkin tykistötulen tielle. Kukaan yhdysvaltalaissotilaista ei haavoittunut.

Puolustusministeriö Pentagon kertoi, että Turkin ampuma ammus räjähti perjantai-iltana yhdeksältä paikallista aikaa muutaman sadan metrin päässä Yhdysvaltain tukikohdasta Kobanin kaupungissa. Pentagonin mukaan Turkin tiedossa oli, että alueella on Yhdysvaltain joukkoja.

Pentagon kertoi, ettei Yhdysvallat ole vetänyt joukkojaan Kobanista.

Yhdysvallat vastustaa yhä operaatiota

Yhdysvallat vastustaa Turkin hyökkäystä Syyriaan, vaikka hyökkäyksen mahdollisti presidentti Donald Trumpin päätös siirtää yhdysvaltalaisjoukot pois Turkin sotilasoperaation tieltä. Yhdysvallat on uhannut Turkkia pakotteilla, jos hyökkäystä ei lopeteta.

– Yhdysvallat vastustaa yhä Turkin sotilaallista liikettä Syyriaan ja vastustaa erityisesti Turkin operaatioita turvallisuusmekanismialueen ulkopuolella ja alueilla, joilla turkkilaiset tietävät olevan Yhdysvaltain joukkoja, sanoi Yhdysvaltain merivoimien kapteeni Brook DeWalt Pentagonin tiedotteessa.

– Yhdysvallat vaatii Turkkia välttämään toimia, jotka voisivat johtaa välittömiin puolustuksellisiin toimiin.

Turkin hyökkäyksen kohteena Syyriassa ovat kurdijohtoiset SDF-joukot, jotka olivat Yhdysvaltain liittolaisia vuosia kestäneessä taistelussa Isisiä vastaan. Yhdysvallat on antanut Turkille tarkat tiedot joukkojensa sijainnista Syyriassa, jotta amerikkalaisia ei joutuisi tulilinjalle.

Lue myös:

    Uusimmat