Peltsin kassi:

- kuha - 5 isoa valkosipulia - kirnupiimää - ruisleipää - lakkoja - herneitä - maissia - muikkuja

Antti Vahteran ja Peltsin menu:

Grillattua kuhaa & hernepyreetä

1 kuhafilee henkeä kohden (ruodoton, nahaton) 1 rkl pehmeää suolatonta voita Maldon-suolaa mustapippuria myllystä

Mausta kuhafilee vatsapuolelta ja nosta filee voideltuun uunivuokaan, maustettu puoli uunivuokaa vasten. Pyyhi vielä kuhafileen pinta kuivaksi ja sivele notkealla voilla kauttaaltaan. Grillaa 220 c:ssa uunissa noin 4-5 minuuttia. Tarjoile hernepyreen kanssa.

Hernepyre:n. 50 g pakasteherneitä henkeä kohden

Kuullota herneet nopeasti kattilassa 1 tl voin kanssa, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Puserra herneet siivilän läpi tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahdettu nahkapäällinen kuha & valkosipulivoita

1 suomustettu nahkapäällinen kuhafilee henkeä kohden (ruodoton) 1 rkl pehmeää suolatonta voita Maldon-suolaa mustapippuria myllystä 1 valkosipuli

Mausta kuhafilee suolalla, pippurilla ja nosta filee voideltuun uunivuokaan. Halkaise valkosipuli sivuttain, niin että kynnet jäävät kantoihin kiinni. Sivele sipuleiden ja kuhafileen päälle voita ja paahda 200 c:ssa uunissa noin 6-7 minuuttia. Poista fileestä nahka ja tarkista maku. Tarjoile vaikka rapean salaatin kanssa.

Friteeratut muikut & ruisleipää

noin 50 g muikkuja (mielellään tuoreita, suolamuikut pitää huudella hyvin) ruisleipää voita

Friteeraustaikina:1 dl vehnäjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1/2 dl leivinjauhoja suolaa mustapippuria jauhettuna n. 1/2 plo vichyä

Sekoita kaikki jauhot keskenään ja lisää vichyä. Jätä taikina aika paksuksi. Kasta muikut taikinassa ja friteeraa 170 asteisessa öljyssä rapeiksi. Tarjoa paahdetun, kevyesti voilla voidellun ruisleivän kanssa.

Grillattua maissia

1 kotimainen tuore maissi suolaa voita

Keitä maissi kiehuvassa vedessä noin 3- 5 minuuttia. Kuivaa maissi ja sivele pintaan kevyesti oliiviöljyä, grillaa paistinpannulla pinta kauttaaltaan rapeaksi. Sivele pinnalle vähän voita ja suolaa.

Lakkakeitto

50- 70 g lakkoja henkeä kohden 3 dl vettä 1 rkl sokeria 0,5 tl Maizena-jauhoja

Lisää lakat, sokeri, vesi kattilaan ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja puserra vielä lakoista kaikki mehu. Sekoita Maitena tilkkaan vettä ja suurusta keitto kiehauttamalla hetki. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat