Pelicans-omistaja Valtteri Bottas paikalla SM-liigafinaalissa – näin F1-tähti kommentoi pussinokkien sensaatiota: "Saa olla ylpeä"

Valtteri Bottas kertoo, mitä muutoksia SM-liigan sensaatioseurassa tarvitaan: "Varmasti lähiaikoina tullaan keskustelemaan" 0:39
Valtteri Bottas kertoo, mitä muutoksia SM-liigan sensaatioseurassa tarvitaan: "Varmasti lähiaikoina tullaan keskustelemaan"

F1-tähti Valtteri Bottas on paikalla Lahdessa, kun Pelicans isännöi Tapparaa SM-liigan neljännessä finaalissa. Seuraomistajan mukaan kiekkohuumaa on mastokaupungissa kaivattu. 

Pari vuotta sitten Pelicansin kolmanneksi suurimmaksi omistajaksi kymmenen prosentin osuudella nousseen Valtteri Bottaksen kisakalenteriin mahtui SM-liigafinaalien mentävä aukko. Tulevana viikonloppuna Bakussa ajetaan F1-radalla, mutta tänään tiistaina Bottas on paikalla Lahdessa, kun Pelicans kohtaa Tapparan. 

Pelicansin finaalipaikkaa voidaan pitää melkoisena yllätyksenä, kun ennen kauden alkua joukkuetta povattiin lähinnä alempiin kerroksiin. Ennakkosuosikki Tappara johtaa sarjaa otteluvoitoin 2–1, mutta lauantaina voittosaldonsa avanneella Pelicansilla on loistava paikka lyödä voitot tasoihin kotikentällään.

Bottas kertoo MTV Urheilulle seuranneensa innostuneena joukkueen edesottamuksia. Vaikka taistelu Suomen mestaruudesta on kesken, on loppuottelusarjaan yltäminen saavutus, josta voi nauttia jo tässä vaiheessa. 

– Muutama kova peli vielä edessä. Jo finaalipaikka on saavutus, josta joukkue ja kaupunki saa olla ylpeä. Tällaista huumaa ja energiaa on kaivattu lätkän osalta, Bottas linjaa.

Mitä muutoksia Pelicansin lähitulevaisuuteen pitäisi kuulua? Bottas kertoo näkemyksensä pääkuvan videolla. 

Bottas pyrkii seuraamaan joukkueen otteita niin paljon kuin oma ura antaa myöden. Kauden aikana paikan päälle suomalaistähti ehtii muutamia kertoja. Bottas kertoo kuitenkin seuraavansa pelejä paljon etänä. 

Seuran hallituksessa hän haluaa ottaa kasvavasti roolia Pelicansin kehitystyössä. 

– Mulle jääkiekko on iso intohimo. Totta kai, jos pystyn naamallani edesauttamaan joukkuetta, niin teen sen. Haluan olla kaikessa toiminnallisessa kuitenkin mukana. 

– Olen vielä suhteellisen tuore lisä hallitukseen, niin on tullut itse opittua paljon, ennen kuin pystyy ääntään korottamaan. 

Suomalaislippua F1-sirkuksessa yksin tällä hetkellä kantava Bottas pyrkii kuitenkin tukemaan omalla kokemuksellaan ja osaamisellaan Pelicansin joukkuetta ja toimistoa. Näkemyksiä riittää monella osa-alueella. 

– Liittyy se sitten pelaajien treenaamiseen, numeroihin tai somestrategiaan, niin jos jotain tulee, niin yritän sanoa, Bottas päättää. 

Pelicansin ja Tapparan välinen neljäs finaaliottelu katsottavissa C Moressa. Studio käynnistyy klo 18.

Lue myös:

    Uusimmat