Näkökulma: Tommi Niemelän vetämä mediateatteri liekittää SM-liigafinaaleja – töksäyttely ajanut Jussi Tapolan reagoimaan

Lehdistötilaisuus: Tappara - Pelicans 4:03
"Kyllä sä niitä kehua saat" – Jussi Tapola kuittasi Tommi Niemelälle kolmannen finaaliottelun jälkeen

Tommi Niemelän suukapulakiukuttelu tuo SM-liigan unelmavävyn julkikuvaan kaivattua rosoisuutta. Finaaliottelusta toiseen toistuva töksäyttely on puremassa myös vieressä seisovaan mestarivalmentajaan, kirjoittaa MTV Urheilun Jere Hultin.

– Mä en saa näitä asioita kommentoida, kun Suomessa näitä ei saa kommentoida.

Tämä on ollut Pelicans-pääkäskijä Tommi Niemelän vakiovastaus, kun kysymys on SM-liigafinaalien aikana koskenut tuomaritoimintaa.

Liigan viestintäjohtaja Tuomas Nyholm on vahvistanut MTV Urheilulle, ettei tällä kaudella tai pudotuspelien aikana tuomaritoiminnan kommentoinnissa mikään sääntö ole muuttunut. Liiga on kuitenkin käynyt erityisesti lahtelaisseuran kanssa keskustelua siitä, mikä on oikeudenjakajien toimintaan kohdistuvan arvostelun sävy. 

Pelicansin sensaatiomaisesti loppuottelusarjaan luotsannut “Hölö” on saanut osakseen valtavan määrän ansaittua suitsutusta joukkueen sisältä ja ympäri mediaa. Loistava pelitapa, sitoutunut joukkue, ilmapiiri poikkeuksellinen, aina hyvällä tuulella, kaikilla hyvä olla.

On virkistävää, että Niemelä osoittaa loppuottelusarjassa olevansa tavallinen kuolevainen. Turhautunut kiukuttelu tuomaritoiminnan kommentoinnin estämisestä tuo SM-liigan vuoden valmentaja -kandidaatin ulkokuoreen viihdearvoa nostattavan särön.

Eikä “nollalinja” ole jäänyt ilman sivutuottoa. Niemelän jumittunut levy on saanut Tapparan Jussi Tapolan puuttumaan asiaan jo pariin otteeseen Liigan lehdistötilaisuuksissa.

Avausfinaalin päätyttyä Tapola vielä näennäisen huvittuneena kuittaili virkaveljelleen kiroilusta Tapparan kyseenalaisen maalin jälkeen, kun Niemelä oli kieltäytynyt kommentoimasta osumaa jälkikäteen.

Kolmannen taiston jälkilöylyissä Tapola roimi ottelun tuomarilinjaa kovin sanoin. Tappara-koutsin puheenvuoron jälkeen Niemelältä pyydettiin näkemystä asiaan. 

Kun valittu linja toistui jälleen kerran, iski Tapola jo turhautuneemman kommentin ilmoille.

– Kyllä sä niitä kehua saat.

Niemelä ei voi määrittää lehdistötilaisuudessa esitettäviä kysymyksiä, joten mistään järjestelmällisestä pelaajille työrauha -taktiikasta ei ole kysymys. Mykkälinja on kuitenkin selvästi alkanut ärsyttää vastapuolen päävalmentajaa, joka jää nyt tuomarikommenttiensa kanssa ilman vastapalloja.

Pelicans on osoittanut finaalisarjan kolmen ensimmäisen ottelun aikana taistelevansa täysin varteenotettavasti voitosta. Lehdistötilaisuuksissa ei Tapparaa kaadeta, mutta pienetkin signaalit mestarisuosikin valmentajan keskittymisen herpaantumisesta otetaan Isku Areenan uumenissa varmasti vastaan. 

Maalikooste: Tappara - Pelicans 6:40
Pelicans herätti finaalisarjan henkiin vierasryöstön keinoin lauantaina. Katso tästä ottelun maalit. 

Lue myös:

    Uusimmat