Pelastusopiston rehtori tuomittiin työsyrjinnästä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta – hovioikeus hylkäsi valituksen

Pelastusopiston rehtori tuomittiin työsyrjinnästä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hovioikeus hylkäsi  tuomiosta tehdyn valituksen.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi Pelastusopiston rehtorin Mervi Parviaisen 25 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen viime marraskuussa. Parviainen syyllistyi työsyrjintään vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Tuomion mukaan Parviainen asetti alaisensa epäedulliseen asemaan poliittisen tai ammatillisen toiminnan perusteella.

Parviainen ilmoitti alaiselleen, että tämän valinta työyhteisön varaluottamusmieheksi aiheuttaa luottamuspulan. Hän myös karsi alaisensa työtehtäviä ja kyseenalaisti tämän luotettavuutta.

Käräjäoikeus katsoi Parviaisen syyllistyneen työsyrjinnän ohella virkavelvollisuutensa rikkomiseen.

Muut syytteet kaatuivat

Syyttäjä vaati rehtorille tuomiota myös useista muista rikoksista, kuten työturvallisuusrikoksista ja kunnianloukkauksista.

Syyttäjän mukaan Parviainen oli vihjaillut asiattomasti eräässä palaverissa, että kahdella hänen alaisellaan olisi suhde. Syytteiden mukaan vihjailu liittyi työntekijöiden seksuaaliseen suuntautumiseen.

Oikeuden mukaan tästä ei kuitenkaan ollut näyttöä. Käräjäoikeuden mukaan asiassa ei ollut kyse rikoksesta.

Parviainen valitti Pohjois-Savon käräjäoikeuden tuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen, joka ei myöntänyt asiassa jatkokäsittelylupaa.

Hovioikeuden mukaan käräjäoikeuden tuomion oikeellisuutta ei ole syytä epäillä. Käräjätuomio jää pysyväksi. Hovioikeus ratkaisi asian tänään.

25 päiväsakosta jää Parviaisen tuloilla maksettavaa yhteensä 2125 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan työsyrjinnän uhriksi joutuneelle työntekijälle lähes 38 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Parviainen toimii edelleen Pelastusopiston rehtorina. Kuopiossa sijaitseva laitos järjestää pelastustoimen ja hätäkeskustoiminnan ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta sekä varautumiskoulutusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja