Kaksi pöllöä tulipesässä, toiselle piti tehdä hissi – pelastuslaitoksella erikoinen operaatio Lempäälässä

Pelastuslaitos kertoi pelastaneensa keskiviikkona lehtopöllön omakotitalon tulisijasta Lempäälässä Laasonportin alueella. 

Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan MTV Uutisille, että talon omistaja oli kuullut hormeista rapinaa tiistaina. Pelastuslaitos kävi pelastamassa lehtopöllön keskiviikkona aamulla takan luukkujen kautta. 

Keskiviikkona iltapäivällä omistaja ilmoitti, että tulisijassa on toinenkin pöllö. Pelastuslaitos kävi kameroiden avulla yrittämässä pelastaa toistakin pöllöä, mutta tässä vaiheessa tehtävässä ei onnistuttu, sillä pöllö pakeni savukanavaan.

Eilen illalla talon omistaja oli yhteydessä eläinsuojeluhenkilöihin kertoen, että toinen pöllö on tullut osittain näkösälle. Pelastuslaitos lähti yhdessä eläinsuojeluhenkilöiden kanssa uudestaan tehtävälle. Pöllö onnistuttiin paikantamaan tulisijan savukanavasta ja hätyyttämään piilostaan liikkeelle. 

Lopulta pöllö onnistuttiin pelastamaan erilaisten yritysten jälkeen narusta tehdyllä hissillä savuhormin kautta piipun yläpäähän. Pelastuslaitoksen mukaan narun toiseen päähän kiinnitettiin pallo, johon pöllö tarttui jaloillaan.

Pelastuslaitoksen mukaan kummatkin pöllöt olivat melko kookkaita – yli 30 senttimetriä pitkiä.

– Aika harvoin kuulee, että olisi noin isokokoisia lintuja hormissa, päivystävä palomestari kertoo. 

Pelastuslaitoksen mukaan pöllö saatiin turvallisesti eläinsuojeluhenkilöiden tarkastukseen ja hoitoon.

Juttua päivitetty ja täsmennetty kello 9.2. Omistaja oli havainnut pöllöjen äänet jo tiistaina ja ensimmäinen pöllö pelastattiin keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat