Mainos

Pelastakaa Lapset: Perheiden yksinäisyys aiheuttaa jo huostaanottoja

Pelastakaa Lapset on huolissaan kasvaneesta tukiperhetarpeesta. Järjestön tukiperhettä odottavien lasten määrä on kaksinkertaistunut parissa vuodessa. Yksinäisyyden myötä syntyvät ongelmat näkyvät jo huostaanottoina, kertoo järjestö. 

Tukiperhetarve yhdistetään helposti päihteisiin. Se on kuitenkin yksinkertaistavaa, sillä vyyhti on moninaisempi. 

– Yksi keskeinen syy on perheiden yksinäisyys, jonka seurauksena yksinhuoltajavanhempi uupuu huolehtiessaan täysin yksin lapsesta tai lapsista, kertoo Pelastakaa Lasten Etelä-Suomen aluejohtaja Kristiina Mattinen.

Ongelma tukiverkostojen puute

Järjestö on kiinnittänyt huomiota monien perheiden olemattomiin tukiverkostoihin. Kun apua ei ole lähellä saatavissa sukulaisista tai ystävistä, on uhkana yksinäisyys ja uupuminen. 

– Perheen lähipiirissä ei näissä tilanteissa ole ketään, jotka voisivat ottaa lapsia luokseen edes joskus.  Sama ilmiö näkyy myös huostaanotoissa, Mattinen sanoo.

Pelastakaa Lapset toivoo, että perheissä pohdittaisiin vakavasti, olisiko kerran kuukaudessa viikonlopuksi kylään tuleva tukilapsi mahdollinen tapa tehdä hyvää. 

– Edelleenkin suurin syy huostaanotoissa on vanhempien päihteidenkäyttö ja mielenterveysongelmat, mutta yksinäisyyden seurauksena syntyneet ongelmat on kasvavana syynä huostaanotoissa.

Järjestön tukiperheissä käy valtakunnallisesti 1600 lasta. Etelä-Suomen alueella tukiperheissä käy 390 lasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.