Pelastaako ankea sää suomalaiset itseltään? Vappuaaton sää on hyinen ja märkä eikä vappupäivänäkään juuri lämpene – ”Ei näytä takapihankaan piknikiä kovin suosivan”

Sää viilenee viikonloppuna – meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, millaisessa säässä vappua vietetään 4:33
Katso viikonlopun ja ensi viikon koko sääennuste tästä!

Vapun sää näyttää tämänhetkisen ennusteen perusteella ankealta. Se voi olla suomalaisten kannalta hyvä asia. 

Poliisi on ollut huolissaan tulevasta vapusta ja lämpenevän sään vaikutuksesta juhlintaan. Pelkona on, että hyvä juhlasää saisi ihmiset liikekannalle ja unohtamaan maailmalla riehuvan koronapandemian rajoituksineen. Tulevaan on varauduttu jopa joukkojenhallintajoukkoja valmistelemalla.

Tällä hetkellä huoli näyttäisi ainakin sään puolesta turhalta. MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, ettei vapun ajan sää näyttäisi suosivan ulkoilijoita.

Elohopea nousee hädin tuskin kymmeneen

Aattopäivänä lämpötilojen odotetaan jäävän alle kymmenen koko maassa. Pohjoisessa päästään hädin tuskin plussan puolelle. Pilvipeitto on laajalti Suomen yllä, ja etelään on odotettavissa lisäksi vesisateita.

Vappupäivänä suurta muutosta ei ole luvassa, joskin sää voi olla jonkin verran poutaisempi ja lämpimämpi, mutta vain hieman.

– Näyttää olevan +10 ehdoton ylin lämpötila, josta tänä vappuna päästään nauttimaan.

– Sää ei näytä takapihankaan piknikiä kovasti suosivan.

Rintaniemi kuitenkin muistuttaa, että ennuste saattaa elää tulevan viikon aikana.

– Ennusteissa on tietysti vielä epävarmuutta, kun on viikko H-hetken jäljellä.

 Miltä näyttää tulevan viikonlopun ja ensi viikon sää muuten? Katso tarkempi ennuste myös vapun osalta artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat