Pekonilla höystetty lihapata ja perinteinen lihapata Uudeltamaalta 10.2.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Pekonilla höystetty lihapata


400g naudan paistisuikaleita
50g pekonia
200g herkkusieniä
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä ruskistamiseen
5dl vettä
1 lihaliemikuutio
1dl punaviiniä
1dl kermaa
suolaa ja pippuria
hienonnettua persiljaa
Ruskista liha pienissä erissä ja laita pataan. Ruskista pekoni, sipuli, valkosipuli ja herkkusienet, lisää lihojen sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää neste ja lihaliemikuutio. Anna kiehua vähintään tunnin verran. Lisää lopuksi kerma ja hakattu persilja. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuhennoksen kanssa.

Perinteinen lihapata Uudeltamaalta


Lihan lisäksi pataan käytettiin erilaisia juureksia. Esimerkiksi lanttua,porkkanaa, sipulia ja perunaa. Kaikki ainekset laitettiin isoina paloina pataanja kypsytettiin vähintään pari tuntia. Pata kypsytettiin erittäin vähässä nesteessä ja mausteena käytettiin suolaa, pippuria ja laakerinlehteä.

Lue myös:

    Uusimmat