Pekka Virran lähtö askarruttaa Ruotsissa: "Kukaan ei halunnut"

Kokenut jääkiekkovalmentaja Pekka Virta jätti päävalmentajatehtävänsä äskettäin ruotsalaisseura Nybro Vikingsissa henkilökohtaisiin syihin vedoten. Seurajohtaja Kim Ahlqvist myöntää, että "kukaan ei halunnut" tällaista tilannetta.

Virta astui Ruotsin kolmostasolla pelaavan Nybron peräsimeen marraskuussa, mutta jätti pestin nyt huhtikuussa seuran pelattua nousukarsintoja.

– Olen nauttinut olostani Nybrossa, ja uskon, että joukkue voi nousta Allsvenskaniin. Ikävä kyllä joudun jättämään seuran henkilökohtaisten syiden takia, Virta kertoi seuran tiedotteessa.

Virran lähdön taustat ovat askarruttaneet Ruotsissa. Suomalaisluotsi ei kuitenkaan antanut lähdöstään lisätietoja tekstiviestissään Expressenille.

– Kaikki on jo sanottu seuran tiedotteessa ja toivon, että sitä kunnioitetaan, Virta viestitti.

Seurajohtaja Kim Ahlqvist myönsi Virran lähdön tulleen herkkään aikaan kesken nousukarsintojen.

– Tilanne on totta kai erityinen. On selvää, että kukaan meistä ei halunnut tätä, Ahlqvist sanoi.

Ahlqvist kehui Virran saaneen aikaan "pelaajien ostaman pelimallin" ja josta päävalmentajaksi noussut apuri Pontus Nyberg ottaa kopin. Seurapomo vakuutti, että "poikiin on suuri usko".

Ahlqvist jätti sen sijaan avaamatta, tuliko Virran ilmoitus järkytyksenä.

– En kommentoi sitä. Kaikki tämä pysyy meidän ja Pekan välillä.

Siihen, erosivatko tiet ystävinä, mies vastasi epäsuorasti.

– Voin yhä sanoa, että tulemme puhumaan tulevaisuudessa. Puhumme nytkin. Tänäänkin hän laittoi viestiä ja onnitteli eilisestä voitosta. Hän lähtee henkilökohtaisista syistä, joihin viitataan myös verkkosivuillamme. En tule sanomaan sen enempää.

Virta voitti Suomen mestaruuden Rauman Lukossa keväällä 2021. Hän valmensi sen jälkeen Lappeenrannan SaiPaa ennen kuin jätti tehtävänsä seurassa viime syyskaudella.

Lue myös:

    Uusimmat