Pekka Pouta ei voinut kuin levittää kätensä kuukausiennusteen edessä: "Ikäväkseni täytyy sanoa..."

3:19
Sää kylmenee pysyvästi, Lapissa saattaa alkaa talvi jo tällä viikolla – katso sään kuukausiennuste

Nyt on turha enää haikailla lämpimistä syyspäivistä, pikemminkin päinvastoin: Lapissa siirrytään pikakelauksella suoraan talveen, povaa Pekka Pouta kuukausiennusteessaan.

Mutta aivan ensiksi anteeksipyyntö.

– Ikäväkseni täytyy sanoa, että Suomen osalta kuukausiennuste on harvinaisen epämääräinen lämpötilojen ja sademäärien suhteen. Hiukka epämääräistä sori, Pekka Pouta toteaa kuukausiennusteen yleisilmeestä.

Juuri nyt Venäjällä on keskimääräistä selvästi lämpimämpää, kun taas Euroopan yllä on laaja kylmä alue. Suomi on sitten siinä välissä.

– Aika keskimääräistä, paluu viileämpään, Pouta tiivistää.

Poudan mukaan lämpötilojen ja sademäärienkin suhteen Suomessa näytetään etenevän marraskuun puolelle pitkän ajan keskiarvojen mukaan. Se tarkoittaa Poudan mukaan eteläänkin useita öitä, jolloin lämpötila putoaa pakkaselle. Lapissa päästään puolestaan talvisiin tunnelmiin jo tällä viikolla.

Lapissa kylmä pohjoisvirtaus jatkuu toisellakin ennusteviikolla, vaikka Keski-Euroopassa syntyy useita lämmittäviä matalapaineen alueita. Ne eivät tänne pohjoiseen kuitenkaan jaksa vaeltaa, Pouta arvioi.

Ainoa selvä signaali ennusteessa on sen viimeisellä viikolla marraskuun puolivälissä, jolloin Suomi näyttää jäävän korkeapaineen alle. Tiedossa on siis kuivaa ja kylmää. Se pitää talvikelit Lapissa ja pahimman sumutihkun poissa etelästä.

Katso koko ennuste oheiselta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja