Pedofiili-menneisyys rassaa Saksan vihreiden vaalikampanjaa

Osa Saksan vihreistä ajoi puolueen perustamisvuosina lasten väkivallattoman seksuaalisen hyväksikäytön sallimista. Myös puolueen nykyinen vaaliveturi Jürgen Trittin oli mukana laatimassa tämänsuuntaista vaaliohjelmaa.

Trittinin osallisuuden vuonna 1981 Göttingenissä laadittuun kunnallisvaaliohjelmaan paljasti tunnettu politiikan tutkija Franz Walter. Vihreät ovat itse antaneet Walterille tehtäväksi selvittää puolueen kiusallista menneisyyttä.

Trittin on myöntänyt olleensa yksi Göttingenin vaaliohjelman viidestä vastuuhenkilöstä. Tuolloin kyse ei vielä ollut nykyisestä vihreästä puolueesta, vaan vihreiden ja muiden vaihtoehtoliikkeiden yhteisestä vaalilistasta.

Entinen Gerhard Schröderin punavihreän hallituksen ympäristöministeri sanoo olevansa pahoillaan siitä, että kyseenalaisia intressejä edustaneiden ryhmien painostusta ei taannoin torjuttu päättäväisemmin.

Osa vihreistä halusi 1980-luvulla, että seksuaalinen kanssakäyminen lasten kanssa ei enää olisi rikollinen ja rangaistava teko. Äänekkäimpiä vaatijoita olivat homojen silloiset löyhät etujärjestöt. Monet puolueen tunnetut perustajahahmot puhuivat nimenomaan seksistä lasten kanssa, ei lasten seksuaalisesta hyväksikäyttämisestä.

Jürgen Trittin ja muut johtavat vihreät yrittävät epätoivoisesti tehdä pesäeroa 30 vuoden takaiseen keskusteluun. Vanhaa pedofiilileimaa on kuitenkin vaikea karistaa, koska tiedotusvälineisiin ilmestyy jatkuvasti uusia asiaa koskevia paljastuksia.

Nimenomaan kärkiehdokas Trittiniä koskeva pedofiili-keskustelu tulee Saksan vihreille pahimpaan mahdolliseen aikaan. Mielipidetiedustelujen mukaan puolueen kannatus on pohjalukemissa.

Baijerin maapäivävaaleissa vihreät kärsivät kirvelevän tappion ja ensi sunnuntain liittopäivävaaleissa puolueen ääniosuus voi joiden tiedustelujen mukaan notkahtaa alle kymmeneen prosenttiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja