Pavarotti laulaa Toscaa

Maailmankuulu oopperalaulaja Luciano Pavarotti, 68, laulaa tällä viikolla viimeiset konserttinsa New Yorkin Metropolitan-oopperatalossa. Viimeisissä esiintymisissään tenori laulaa Giacomo Puccinin Tosca-oopperan miespääosaa.

Pavarottin kolmesta Tosca-esiintymisestä ensimmäinen oli viime lauantaina ja esitys sai ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta. Toisaalta Pavarottin todettiin arvosteluissa olevan jo niin lihava, että hän kykeni vaivoin liikkumaan lavalla. Toisaalta hänen laulussaan kyettiin erityisesti korkeissa kohdissa kuulemaan Pavarottille ominaista virtuositeettia. New York Times kiteytti tilanteen seuraavasti:

- Vaikka Luciano Pavarotti ei varsinaisesti valloittanutkaan yleisöään, hän ainakin tuli paikalle ja lauloi. Se on enemmän kuin tarpeeksi salilliselle innostuneita faneja.

Pavarotti pyrki jo kaksi vuotta sitten esiintymään Metropolitanin Toscassa, mutta hänen terveysongelmansa estivät tuolloin esiintymisen viime hetkillä.

New Yorkin Metropolitan on eräs maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista oopperataloista. Pavarotti esiintyi Metropolitanissa ensimmäistä kertaa vuonna 1968. Yhteensä hän on esiintynyt Metropolitanissa 373 esityksessä 20 eri roolissa.

Lue myös:

    Uusimmat