Pavarotti alkaa opettaa ilmaiseksi

Oopperalaulaja Luciano Pavarotti suunnittelee ryhtyvänsä opettajaksi ja jakavansa kokemustaan ilmaiseksi nouseville laulajille jäätyään eläkkeelle vuonna 2005. Hän aikoo opettaa enimmäkseen kotimaassaan Italiassa sekä New Yorkissa, jossa hän viettää paljon aikaansa.

- Opettaminen on minusta vaikeinta, opettaminen on vaikeampaa kuin laulaminen, sanoo Pavarotti. - Opettaessa täytyy siirtää ajatus omista aivoistaan toisen henkilön aivoihin ja omasta kurkustaan toisen kurkkuun.

- Aion opettaa ilmaiseksi, jatkaa Pavarotti. - En halua opettaa ihmisiä vain siksi, että he maksavat minulle. Haluan opettaa ihmisiä, jotka ovat todella hyviä. Minut otettiin hyvin vastaan musiikin maailmaan. Haluan antaa jotain takaisin nuoremmille sukupolville.

Pavarotti antoi haastatteluja Lontoossa, kun hän julkaisi ensimmäisen pop-albuminsa oltuaan 40 vuotta klassisen oopperan uralla. Uusi albumi Ti Adoro syntyi Pavarottin vaikean vuoden seurauksena, kun hän menetti äitinsä ja isänsä sekä pienen poikansa, joka kuoli synnytyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat