Paula Risikko koki ensimmäisellä ministerikaudellaan poikkeuksellisen raskaita asioita: ”Jopa kokeneet virkamiehet sanoivat, että kenelläkään ei ole ollut sellaista"

Vain poliitikon elämää 1:06:16
Vain poliitikot elämää -keskustelussa osallistujat kertoivat uransa pahimmista hetkistä.

Ministerinä ja eduskunnan puhemiehenä toiminut kokoomuksen viidennen kauden kansanedustaja Paula Risikko muistelee, että hänen ensimmäinen ministerikautensa oli poikkeuksellisen raskas.

Risikon ensimmäiselle ministerikaudelle mahtui monenlaisia tragedioita.

– Jopa kokeneet virkamiehet sanoivat, että kenelläkään ei ole ollut sellaista kuin minulla, Risikko muisteli Porin SuomiAreenassa.

Bussiturma, kouluammuskelut ja pandemia

Risikon ensimmäiselle ministerikaudelle osui muun muassa Malagan bussiturma vuonna 2008 ja kaksi kouluammuskelua, joista toinen oli hänen omassa koulussaan Kauhajoella.

– Sitten oli pandemia, jossa oli koko ajan sydän kylmänä, että kuinka moni menehtyy. Joka aamu tuli listat teho-osastoilta, että kuinka paljon potilaita on lennätetty Ruotsiin, jotta saadaan tilaa sairaaloissa pandemiapotilaille.

Vuoden 2009 influenssapandemiassa Suomessa kuoli noin 50 ihmistä. Pandemian aiheutti sikainfluenssavirus.

"Tuli olo, että kestän mitä tahansa"

Pandemian jälkeen Risikon ministerikaudelle osui vielä influenssarokotteiden aiheuttamat narkolepsiatapaukset ja valelääkärikohut.

– Sen kauden jälkeen oli olo, että kestää ihan mitä tahansa, Risikko toteaa.

Risikko lisää, että vaikka ministerikauden aikana sattuikin paljon raskaita asioita, kauteen mahtui myös mukavia hetkiä.

Risikko toimi peruspalveluministerinä vuosina 2007-2011.

Tämän jälkeen hän on toiminut muun muassa liikenneministerinä, sosiaali- ja terveysministerinä sekä sisäministerinä.

Neljän poliitikon muistelut

SuomiAreenan Vain poliitikon elämää -paneelikeskustelussa Porissa kuultiin tänään neljän eri puolueen poliitikon muistelua oman poliittisen uransa varrelta.

Puheenvuoron päätteeksi muille panelisteille annettiin mahdollisuus kertoa mielipiteensä Risikosta.

Vihreiden Satu Hassi kertoi pitävänsä hänen napakasta asiatyylistään esimerkiksi aikana, jolloin Risikko toimi eduskunnan puhemiehenä.

RKP:n Anders Adlercreutz puolestaan kehui Risikon kykyä ottaa ulkopuolisia ihmisiä keskusteluihin mukaan.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat