Pattijoelle naisten Suomen mestaruus pesäpallossa

Sarjanousija Pattijoki kukisti Oulun naisten superpesiksen neljännessä loppuottelussa ja vei mestaruuden.

Pattijoen Urheilijat voitti pesäpallon naisten Suomen mestaruuden otteluvoitoin 3-1. Lauantaina Oulussa pelatussa superpesiksen neljännessä loppuottelussa Oulun Lippoa vastaan numerot olivat Pattijoelle 1-0 (7-1, 3-3).

Vaikka Pattijoki pelasi ensimmäistä kauttaan superpesiksessä, niin se ratkaisi mestaruuden itselleen kokemuksella. Siitä vastasivat lukkari Henna Salmela, vaihtaja-etenijä Sari Lemponen ja kovalyöntinen kotiuttaja Kirsi Hänninen.
- Yhdeksän muuta pelasi ensimmäisen kautensa superissa, Pattijoen ulkopeliä johtanut Hannu Pelkonen vahvisti.

Ottelun ensimmäinen jakso oli täyttä Pattijoen hallintaa. Kovat peruslyönnit ja tarkka ulkopeli ei antanut oululaisille mitään mahdollisuuksia. Toisella jaksolla Oulu pääsi peliin mukaan johtamalla sitä viimeiseen vuoropariin asti 3-2.

Pattijoki pääsi rajusti yrittämällä tasoihin, kun Oulun voittomahdollisuudet kuivuivat heikkoihin kotiutuslyönteihin. Kotijoukkue painosti Pattijoen ulkokenttää rajusti viimeisessä sisävuorossaan. Niistä joukkue sai kolme ajotilannetta, mutta kotipesään yrittäjä paloi kolme kertaa.

Oulun painostus tuotti jaksolla 13 kolmostilannetta, kun Pattijoki sai etenijän kolmoselle vain kolme kertaa. Lyöntipelin ero tuli esille juuri siinä, sillä jokainen vierasjoukkueen etenijä tuli myös elävänä kotipesään.

Hänninen ratkaisi

Kolmannen mestaruutensa, joista kaksi Jyväskylässä, voittanut Kirsi Hänninen nousi ratkaisevan ottelun hahmoksi lyömällä neljä juoksua ja tuomalla kaksi.
- Tällä kertaa osui keskelle mailaa, mutta tässä vaiheessa kautta pitääkin osua. Sain hyvin tilanteita myös purettavaksi, Hänninen ynnäsi onnistumistaan.

Hännisen edellä kärkenä pelanneet Tuire Saloranta, Sari Lemponen (onnistumisprosentti 83) ja Katja Kolehmainen onnistuivat vaihtajina ja tekivät tilanteet Hänniselle. Hänen takanaan Henna Salmela osoitti myös taitojaan mailan varressa keräämällä ottelun parhaat kärkilyöntipisteet. Lukkarina Salmela oli selvästi edellä virkasisartaan Rea Saarea. Vaikka Salmelan syöttö ei ollut enää entisaikojen malliin varsinainen tolppa, niin riittävän korkea se oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla Oulun sisäpelaajille.

- Pelasimme yläkanttiin, kuten koko kauden. Tytöt uskoivat mitä tekivät ja rohkeasti pelaamalla se poiki myös onnistumisia, Pattijoen viuhkamies Jarmo Savukoski kiitteli joukkueettaan.

- Saimme hyvin tilanteita, mutta hävisimme kotiutusten heikkouteen. Olimme selvästi vastustajaa hitaampia, mutta toisaalta Pattijoen ulkokenttä pelasi nyt erittäin hyvin, Oulun pelinjohtaja Tuula Tauriainen selvitti. Hän tunnusti, ettei ulkopelissä joukkue saanut Hännistä kiinni missään vaiheessa ja se ratkaisi pelin.
- Hän teki mitä halusi. Kolme pelaajaa Pattijoella teki voittoon tarvittavat hommat, Tauriainen lisäsi tarkoittaen Hännisen lisäksi Lemposta ja Salmelaa.
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat