Patrik Laineen maalinteossa järisyttävä epäsuhta – hirmukuun yhdessä ottelussa enemmän maaleja kuin muina kuukausina

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen maalinteossa on ollut tällä NHL-kaudella järisyttävä epäsuhta.

Laine kihautti superkuukautenaan marraskuussa 12 peliin kaikkiaan 18 osumaa. Yhdessä ottelussa St. Louis Bluesia vastaan hän tehtaili peräti viisi maalia.

Laine ei ole tehnyt minään muuna kuukautena viittä maalia edes koko kuukauden peleissä. Marraskuun ulkopuolella Laine on saanut parhaimmillaan kasaan neljä häkkiä helmikuussa.

Marraskuun ulkopuolisina viitenä kokonaisena kuukautena Laine värkkäsi 12 osumaa.

Ilman marraskuun superlentoa Laineen kausi olisi ollut todella synkkä, kun kyse on maalintekijätyypistä. "Tesoman tykin" ruuti on ollut marraskuuta lukuun ottamatta alati märkää.

Koko kauden saldona Laineella on 30 häkkiä 81 pelissä. Syöttöpinnoja hän on naputtanut 20. Runkosarjaa Winnipegillä on enää yksi peli jäljellä.

Viime kaudella Laine sijoittui NHL:n maalipörssissä toiseksi 44 kaapillaan. Nyt hän on 30 osumallaan maalipörssin jaetulla 39. sijalla.

Suomalaisistakin enemmän maaleja tällä kaudella ovat värkänneet Florida Panthersin Aleksander Barkov (34) ja Colorado Avalanchen Mikko Rantanen (31). Winnipeg Jetsin pelaajista Lainetta useammin ovat puolestaan osuneet Mark Scheifele (37) ja Kyle Connor (33).

Patrik Laineen maalit/ottelut:

Lokakuu: 3/12
Marraskuu: 18/12 
Joulukuu: 3/15
Tammikuu: 1/12
Helmikuu: 4/12 
Maaliskuu: 1/15
Huhtikuu: 0/3

Lue myös:

    Uusimmat