Patrik Laineen isä kääntyi Teemu Selänteen puoleen pojan kuivan kauden aikana – "Pelaajasta tulee näin vielä parempi"

Selänne ja Bottas maalien makuun hyväntekeväisyysottelussa 1:57
Teemu Selänteen edesottamuksia hyväntekeväisyysottelussa.

Entistä NHL-tähteä Teemu Selännettä ja Winnipeg Jetsin Patrik Lainetta pidetään kenties Suomen kaikkien aikojen lahjakkaimpina maalintekijöinä. 1451 NHL-ottelua pelannut Selänne tietää kokemuksesta, miten selvitä läpi myös niistä ajoista, kun kiekko ei verkkoon uppoa.

Laine kävi viime kaudella läpi pitkiä maalittomia jaksoja. Selänne kertoo keskustelleensa noihin aikoihin myös Laineen isän kanssa.

– Olen jutellut hänen kanssaan, ja olen keskustellut myös Laineen isän kanssa. Hän otti minuun yhteyttä, kun hänellä oli vaikeampia jaksoja, ja kysyi vähän neuvoja. Mielestäni se on hyvä asia, että välillä tällaisia juttuja (vaikeita jaksoja) tapahtuu. Siinä kasvaa ihmisenä ja pelaajana ja oppii arvostamaan parempia aikoja. Pelaajasta tulee näin vielä parempi, Selänne sanoo TSN:n mukaan.

Selänne ei kanna huolta siitä, jos Laine ohittaisi tämän maalien määrässä.

– Olen iloinen hänen maaleistaan. Yritän tukea kaikkia, ja olen iloinen, kun ihmiset menestyvät. Se ei vie minulta mitään pois.

Anaheim Ducksissa uransa kruunun saavuttanut Selänne kertoo seuraavansa lajia tarkasti. Hänellä on myös näkemys sarjan parhaista yksilöistä. 

– Olemme onnekkaita, että kaikissa joukkueissa on uskomattomia pelaajia, mutta uskon, että Connor McDavid on ykkönen. Rakastan kuitenkin myös Islandersin Mathew Barzalia, Selänne sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat