Mainos

Partio kelpaa kaupunkilaislapsillekin

Partioharrastajien määrä pääkaupunkiseudulla on useiden vuosien laskun jälkeen kääntynyt nousuun.

Jäsenmäärä pääkaupunkiseudulla on kasvanut vuodessa lähes 8 prosenttia, ja on nyt noin 9 500. Kasvun taustalla on lähes kaksi vuotta määrätietoista työtä uusien jäsenten hankkimiseksi ja nykyisten pitämiseksi toiminnassa mukana.

– Partio on aina ollut kaikille avoin, mutta nyt olemme myös oppineet sanomaan sen ääneen. Ei-vielä-partiolaisia on muun muassa kutsuttu mukaan tapahtumiin ja leireille näkemään ja kokemaan, mitä partio oikeasti on. Henkilökohtaisesti mukaan pyytäminen on paras tapa saada kaverit mukaan oman harrastuksen pariin, listaa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirinjohtaja Anna Munsterhjelm.

Seikkailuviikkoon osallistuu tuhansia lapsia

Kampanjoiden myötä yhä useampi lapsi pääkaupunkiseudulla pääsee tutustumaan partioon. Viime keväänä toista kertaa järjestettyyn Esikoululaisten partioviikkoon osallistui lähes 2 700 esikoululaista. Tänä syksynä eskarikampanja saa jatkoa 1.–3. luokkalaisille suunnatusta Seikkailuviikosta. Koululaisten Seikkailuviikkoon on ilmoittautunut mukaan noin 230 koululuokkaa ja iltapäiväkerhoa, eli noin 6 500 lasta eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Partio ulottaa lonkeronsa uusiin kaupunginosiin

Partiotoimintaa on tarjolla pääkaupunkiseudulla jo lähes jokaisessa kaupunginosassa. Partiolippukuntia, eli paikallisyhdistyksiä, perustetaan uusille ja kasvaville asuinalueille, joissa kiinnostusta partiotoimintaan löytyy.

Viimeisen vuoden aikana uusia lippukuntia on perustettu Pohjois-Espooseen, Helsingin Myllypuroon ja Vantaan Kivistöön. Syksyllä 2013 Helsinkiin perustetaan kolme uutta lippukuntaa. Kalasataman lippukunta tulee painottumaan meripartiotoimintaan, Herttoniemenrannan lippukunta perinteiseen partiotoimintaan ja Ruoholahden lippukunta kansainväliseen kasvatukseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.