Mainos

Partio kasvattaa suosiotaan

Partion harrastajien määrä nousi viime vuonna 10 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Suomen Partiolaisten toiminnanjohtaja Tuija Sivonen uskoo sen johtuvan siitä, että partioharrastuksen näkyvyyteen on panostettu huimasti viime vuonna.

Suurin partioharrastuksen vuosittain aloittava ryhmä on sudenpennut eli ala-asteikäiset lapset. Eniten partiosta eroavat yläasteelle siirtyvät nuoret. Eniten partiolaisia löytyy tänä vuonna pääkaupunkiseudulta, joka ohitti Lounais-Suomen piirin parilla sadalla partiolaisella. Vähiten piirikunnittain tarkasteltuna partiolaisia löytyy Lapista, josta harrastajia löytyy noin tuhatkunta.

Vaikka partio vaalii jollakin tasolla perinteisiä arvoja, luontoa ja sen kunnioittamista, on partion pysyttävä myös ajan hermolla.

– Oma lukioon menevä poikani skypettää omien partiokavereidensa kanssa joka toisen kokouksen kun he suunnittelevat jotakin matkoja tai retkiä. He ovat todenneet, ettei kaikkien tarvitse aina olla samalla paikkakunnalla, mutta he pitävät porukan kasassa näillä nykyisillä menetelmillä, kertoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Harri Länsipuro.

Noin 10 000 partiolaista ympäri Suomen kokoontuu Kouvolaan huomenna alkavaan Suomen Partiolaisten valtakunnalliseen Suurjuhlaan. Suomen partiolaisten Suurjuhlan suojelijaksi on lupautunut tuottaja ja juontaja Arman Alizad, joka avaa Kouvolan jäähallissa tapahtuvan ohjelmaosion.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.