Parkanon murhatapauksessa syytetty 18-vuotias nainen oli kihloissa pääepäillyn kanssa – lähipiiri pelkäsi miestä, jonka syytetään murhanneen suudelman takia

Parkanon murhatapauksessa syytettynä oleva nainen oli tekoaikaan kihloissa murhasta syytetyn kanssa. Hän oli tapahtuma-aikaan 17-vuotias, miehen ollessa kolmikymppinen.

Nainen kertoo, että he olivat seurustelleet tuolloin kaksi vuotta. Hänen avustajansa kuvaili murhasta syytettyä porukan keskushenkilöksi, "pomoksi". Tällä on pitkähkö rikostausta, mihin liittyen häntä oli porukassa pelätty, ja hän oli naisen mukaan aiemminkin käyttänyt väkivaltaa lähipiirinsä jäseniä kohtaan.

– Pelkoa, ahdistusta, surua, nainen kuvaili tämänhetkisiä tunteitaan syytettyä kohtaan.

Naisen avustaja kertoi oikeudessa, että tapahtumien taustalla tosiaan oli mustasukkaisuus uhrin suudeltua häntä. Hänellä ei ollut tarkkaa muistikuvaa suudelmasta, mutta syytetty oli huomannut tämän ja alkanut huutaa tapahtuneesta.

Nainen: Uhri oli kauhuissaan

Sen jälkeen hän oli muistikuviensa mukaan juomassa alkoholia mökissä sisällä, ja käydessään ulkona näki syytetyn laittamassa uhria väkisin auton takakonttiin.

– Se oli selkeästi kauhuissaan, hän kuvaili uhrin mielentilaa tapahtumista.

Syytetty oli uhannut hänen mukaansa aiemmin jättävänsä kaksikon tienvarteen, joten tyttö oli ajatellut kyseessä olevan ehkä sillä pelottelua. Hän nousi syytetyn pyydettyä mukaan autoon.

– Se olisi tunkenut minutkin sinne takakonttiin, jos olisin mahtunut, hän epäili oikeudessa.

Uhrilta viillettiin kurkku auki

Murhasta syytetty mies oli ajanut hänet ja uhrin parinkymmenen kilometrin päähän metsään, jossa oli vaatinut naista osoittamaan "lojaalisuutensa" lapinleukulla, naisen käsityksen mukaan tekemään uhrille väkivallanteon.

Hän meni leukun kanssa hajareisin uhrin päälle ja pyysi kertomansa mukaan uhrilta anteeksi tilannetta. Lyöntiä ei kuitenkaan hänen mukaansa tullut.

– En pystynyt tekemään sitä, nainen kuvaili.

Hän oli kertomansa noussut ylös, ja piti mahdollisena, että uhriin oli tullut vahingossa kylkeen haava hänen ottaessaan puukkokädellä tukea.

Tämän jälkeen murhasta syytetty olisi ottanut suurikokoisen leukun ja viiltänyt uhrin kaulan auki. Naisen mukaan hän ei nähnyt itse henkirikosta käännyttyään selin syytettyyn ja uhriin.

Murhasta syytetyn miehen mukaan oli tarkoitus vain vähän pelotella uhria. Hänen mukaansa tyttö olisi itse aloittanut uhrin kaaduttua yllättävän väkivallan uhria kohtaan, jonka jälkeen syytetty olisi lopettanut uhrin kärsimykset viiltämällä tämän kurkun auki.

Uhri poltettiin puukasassa

Henkirikoksen tapahduttua ruumis päätettiin polttaa. Nainen näki, kun uhri kannettiin kurkku aukaistuna risukasalle.

– Sen pää roikkui luonnottomassa asennossa, nainen kuvaili oikeudessa.

Nainen kertoi, että ruumiin poltto sujui huonosti, ja siksi polttamista tehtiin moneen kertaan.

Video tapahtumapaikalta järkytti

Oikeudessa katsottiin myös rekonstruktiovideo, jossa nainen kertoi maastossa, miten tapahtumat etenivät. Nainen oli silminnähden järkyttynyt videon aikana.

Hän kertoi oikeudessa näkevänsä painajaisia ja kokevansa ahdistusta tapahtuneen vuoksi.

Naista syytetään tapauksen yhteydessä nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä pahoinpitelystä ja avunannosta hautarauhan rikkomiseen. Hän kiistää pahoinpitelyn, mutta myöntää tuoneensa pyynnöstä risuja kun uhrin ruumista poltettiin.

Oikeus arvioi, että asiasta annetaan välituomio todennäköisesti kahden viikon päästä, ja lopullinen tuomio myöhemmin selviävänä ajankohtana.

Lue myös:

    Uusimmat