Paritusta ja lapseen kohdistunut seksuaalinen hyväksikäyttö – julkkispoliisin rikosepäilyt järkyttävät työtovereita

Helsingin poliisilaitokselta irtisanoutunutta poliisia epäillään vakavista rikoksista 3:11
Katso myös: MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa kerrottiin viime viikolla poliisimieheen kohdistuneesta rikosepäilystä.

Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö kertoo järkyttyneensä entiseen helsinkiläispoliisiin kohdistuvista rikosepäilyistä, jotka erikoissyyttäjä on vahvistanut.

MTV:n Rikospaikka-ohjelman mukaan kyseinen poliisi on tullut laajemmalle yleisölle tutuksi poliisien työtä esittävästä tv-sarjasta. Konstaapelia epäillään seksuaalirikoksista.

Epäilty poliisi irtisanoutui Helsingin poliisilaitokselta ennen virkamiesoikeudellisen menettelyn alkamista.

– Olemme määrätietoisesti ilmoittaneet kaikki rikosepäilyt ja muut epäselvyydet Valtakunnansyyttäjän toimiston poliisirikosyksikköön vuosien ajan, Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoo tiedotteessa.

– Tieto nyt epäiltyjen rikosten vakavuudesta on järkyttänyt myös minua ja laitoksen henkilöstöä. Toivottavasti esitutkinta tuo vastauksen moniin mielessä oleviin kysymyksiin, Aapio kommentoi.

Paritusta ja lapseen kohdistunut seksuaalinen hyväksikäyttö

Rikospaikan tietojen mukaan miestä epäillään parituksesta ja lapseen kohdistuneesta törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Toisen rikosnimikkeen perusteella voidaan päätellä, että rikokset ovat kohdistuneet alaikäisiin lapsiin.

Koska rikoksesta epäillään poliisia, johtaa tutkintaa syyttäjä Valtakunnansyyttäjän toimiston poliisirikostutkinnasta. Varsinainen tutkinnan tekee Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

Kuusi asianomistajaa

Erikoissyyttäjä Jonna Ryynänen kertoo, että jutussa on kuusi asianomistajaa, mutta hän ei kommentoi, minkä ikäisiä uhrit ovat.

Rikosnimikkeitä on kaikkiaan yhdeksän, ja ne ovat kaikki seksuaalirikoksia.

Iltalehden mukaan seksuaalirikosvyyhti alkoi purkautua, kun alaikäisen tytön äiti oli löytänyt lapsensa puhelimesta seksuaalisävytteisiä viestejä, joiden lähettäjäksi poliisimies paljastui.

Lue myös:

    Uusimmat