Pariskunta järjesteli teinitytön myymään seksiä – hovioikeus lievensi ihmiskauppatuomiota

Ihmiskaupparikokset yleistyvät - miten niitä torjutaan? 11:23
Ihmiskaupparikokset yleistyvät. Helmikuussa Uutisaamu kävi läpi, miten niitä torjutaan.

Turun hovioikeus lievensi perjantaina tuomioita tapauksessa, jossa teinityttö järjestettiin myymään seksiä. Tuomitut syyllistyivät oikeuden mukaan ihmiskauppaan.

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan rikoksen uhriksi joutui kaksi tyttöä, mutta hovioikeuden mukaan heistä toiseen kohdistuneesta rikoksesta ei ollut riittävää näyttöä. Lisäksi hovioikeuden mukaan ei ollut riittävää näyttöä siitä, että rikoksen uhriksi joutunut tyttö olisi myynyt seksiä enemmän kuin kolme kertaa.

Käräjäoikeus tuomitsi marraskuussa 2020 parikymppisen naisen ja miehen kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. Hovioikeus lyhensi naisen tuomion vuoteen ja yhdeksään kuukauteen ja miehen tuomion vuoteen ja 10 kuukauteen sekä muutti molemmat vankeusrangaistukset ehdollisiksi.

Kolmas tuomittu sai käräjäoikeudelta vuoden ehdollisen vankeustuomion, jonka hovioikeus lyhensi kahdeksaan kuukauteen.

STT ei julkaise tuomittujen nimiä rikoksen uhrin yksityisyyden suojelemiseksi.

Prostituutiota, pakkotyötä, pakkoavioliittoja – sosiaalityöntekijä kertoo, millaista on kohdata ihmiskaupan uhreja työssään 4:49
Prostituutiota, pakkotyötä, pakkoavioliittoja – sosiaalityöntekijä kertoo, millaista on kohdata ihmiskaupan uhreja työssään.

Lue myös:

    Uusimmat