Parikymppinen pariskunta aiheutti kaksikuukautiselle vauvalle vakavan vamman ravistelemalla – Poliisi: "Muut vaihtoehdot on poissuljettu"

Hämeen poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi pienen vauvan törkeästä pahoinpitelystä.

Tapaus tuli poliisin tietoon alkuvuodesta, kun Helsingin Lastenklinikan henkilökunta epäili hoitoon saapuneen vauvan tulleen ravistelluksi.

Vanhemmat olivat toimittaneet lapsen sairaalaan, sillä tämä oli käyttäytynyt poikkeavasti, eivätkä tämän eleet ja liikkeet vastanneet normaalia.

21- ja 23-vuotiaita vanhempia epäillään kaksikuukautisen vauvansa ravistelusta, jolloin vauva sai vakavia vammoja. Poliisin mukaan vammat ovat tyypillisiä ravistelusta syntyviä jälkiä.

Vauvan vanhemmat ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllisyytensä. Heidät vangittiin esitutkinnan alussa kahdeksi viikoksi.

Vammat syntyivät vanhempien tai toisen vanhemman läsnä ollessa

Poliisin esitutkinnan mukaan vauva sai vammansa vanhempien tai toisen vanhemman läsnä ollessa. Vanhemmat eivät ole kertoneet poliisille mitään luotettavaa selvitystä vauvan vakaville vammoille.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että vauva on saanut vammat vanhempien tai toisen vanhemman läsnä ollessa. Muut vaihtoehdot on poissuljettu, poliisi kertoo tiedotteessa.

Vauvalle jäi pysyvä, vakava vamma

Vauva on nyt sijoitettu uuteen perheeseen.

Hänelle jäi ravistelusta pysyvä vakava, vamma, mutta poliisi ei kerro sen laadusta tarkemmin salassapitosäännöksen vuoksi.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan ensi vuoden alkupuolella.

Lue myös:

    Uusimmat