Mainos

Pariisissa epävirallinen valtionvarainministerikokous

EU:n puheenjohtajamaa Ranska on kutsunut Ecofin-ministerit koolle epäviralliseen kokoukseen Pariisiin torstaina 18.12.2008. Suomea kokouksessa edustaa valtiosihteeri Velipekka Nummikoski. Kokouksessa luodaan katsaus ajankohtaiseen taloustilanteeseen. Euroopan elvytyssuunnitelmaan liittyen jäsenmaat kertovat omista elvytystoimenpiteistään. Lisäksi keskustellaan kansainvälisen rahoitusjärjestelmän kehittämisestä.

Washingtonissa 15. marraskuuta järjestetyssä G20-huippukokouksessa sovittiin työsuunnitelmasta, jolla pyritään elvyttämään maailmantaloutta ja uudistamaan kansainvälistä rahoitusjärjestelmää. Eurooppa-neuvosto korosti 11.-12. joulukuuta kokouksessaan rahoitusjärjestelmän tervehdyttämisen ja kehittämisen tärkeyttä EU:ssa ja osana G20-pyrkimyksiä. Jatkotoimina valtiovarainministerit käyvät nyt läpi keskeisten valmistelulinjojen aikataulutusta ja vastuunjakoa EU-tasolla sekä työnjakoa EU:n kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

IMF:n rooli kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden vakauden ylläpitäjänä on korostunut rahoituskriisin kärjistyessä. Tähän liittyen ministerit keskustelevat IMF:n resurssitarpeista ja vaihtoehdoista niiden lisäämiseksi. Esillä on myös IMF:n seurantaroolin vahvistaminen finanssisektorilla sekä IMF:n ja kansainvälisen vakausfoorumin (FSF) välinen työnjako. Näistä asioista keskustelemaan on kutsuttu myös IMF:n pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn ja FSF:n puheenjohtaja Mario Draghi.

Lisäksi keskustellaan veronkierron, rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntaan liittyvästä kansainvälisestä yhteistyöstä ja siitä, miten yhteistyöhaluttomia valtioita ja alueita koskevia toimia voitaisiin tehostaa EU-tasolla ja muissa kansainvälisissä yhteyksissä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.