Pariisin pomminainen radikalisoitui vasta hiljattain – äiti: "Hänet aivopestiin"

Pariisin piirityksessä itsensä räjäyttänyt nainen oli radikalisoitunut vasta hiljattain.

Hasna Aitboulahcenin veli kertoi uutistoimisto AFP:lle, että tämä oli ryhtynyt käyttämään vain silmät paljastavaa niqab-huivia puoli vuotta sitten.

– Hän oli epävakaa, eli omassa kuplassaan. Ei hän halunnut ennen opiskella islamia, en ollut koskaan nähnyt hänen edes avaavan Koraania, veli kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Ystävän mukaan Aitboulahcen oli ennen radikalisoitumistaan ollut maallistunut muslimi, joka käytti alkoholia ja poltti sekä kävi moskeijassa vain harvoin.

"Hänet aivopestiin"

26-vuotias Aitboulachen oli Pariisin iskujen pääsuunnittelijaksi epäillyn Abdalhamid Abaaoudin serkku. Myös Abaaoud kuoli keskiviikkoisessa piirityksessä Saint-Denis'n lähiössä.

AFP:n mukaan Aitboulachenin lapsuus oli levoton, ja kahdeksanvuotiaana hänet sijoitettiin sijaisperheeseen, jossa hän asui 15-vuotiaaksi.

Aitboulachenin marokkolaissyntyisen isän kerrotaan olevan harras muslimi, jonka uskotaan oleskelevan nykyisin Marokossa. Aitboulachen asui äitinsä luona, kunnes kolme viikkoa sitten muutti pois.

– Hän joutui aivopestyksi, äiti sanoi AFP:lle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.