Parhaat vinkit: Näin hurjia summia voit säästää – huomaamattasi!

Eikö sinulla jää rahaa sukanvarteen? Todellisuudessa et vain huomaa, kuinka suuria summia kulutat turhaan. Kiinnittämällä huomiota rahankäyttöösi voit säästää satoja euroja kuukaudessa.

Jos ostat päivittäin 2,5 euron kahvikupin tulet kuluttaneeksi kuppeihisi 75 euroa kuussa. Jo viiden euron päivittäisen heräteostoksen unohtaminen tuo 150 euron säästön kuussa.

Lue yksinkertaiset mutta helposti unohtuvat säästövinkit.

Ruokamenot kuriin

Valmistamalla ruoat itse säästät myös huomattavia summia: unohda einekset ja valmista itse ruokaa pakkaseen, leivo leivät ja pullat itse äläkä sorru heräteostoksiin – helppoja muistisääntöjä, jotka unohtuvat kiireen keskellä. Nämä muistisäännöt voivat kuitenkin tuoda sinulle jopa satojen eurojen säästön kuukausitasolla.

Harrastaa voi halvallakin

Myös harrastukset kannattaa kilpailuttaa ja pohtia, voisiko niitä korvata edullisemmilla vaihtoehdoilla. Esimerkiksi kalliin kuntosalin sijaan voit suunnata ilmaiseksi lenkkipolulle ja elokuvien harrastaja voi vuokraamon sijaan löytää laatuleffoja lähikirjastosta.

Kauneudenhoitoa puoleen hintaan

Naisilla voi kulua paljon rahaa kuukaudessa kosmetiikkaan, kampaamokäynteihin ja muuhun kauneudenhoitoon. Jokainen tarvitsee välillä pientä hemmottelua, sillä se helpottaa arjen keskellä jaksamista.

Älä kuitenkaan maksa turhasta – kilpailuta kampaamosi ja suosi tarjoussivustoja, kutenKimppadiiliä. Älä kuitenkaan sorru edullisten tarjousten keskellä hankkimaan jotain, mitä et tarvitse, sillä se vasta kalliiksi tuleekin.

Vaatteita edullisesti?

Vaateostoksiin saa kulumaan paljon rahaa, mutta niistä ei oikein voi olla tinkimättäkään.

Tärkeintä on panostaa laatuun. Älä kuitenkaan tuijota merkkiin, sillä myös halpaketjujen valikoimista löytyy pitkään kestäviä ja laadukkaita vaatteita. Katso, että ostoksesi ovat luonnonmateriaalia ja saumat on hyvin ommeltu.

Myös alennusmyynnit on hyvä hyödyntää, eikä nettikauppojen valikoimia kannata unohtaa. Netissä alennusmyynnit ovat jatkuvia ja voit tehdä hyviä löytöjä. Älä kuitenkaan sokaistu edullisista hinnoista, vaan osta vain tarpeeseen.

Käy läpi laskupinosi

Käy läpi kaikki laskusi ja pohdi, mistä voit nipistää: onko aikakauslehden tilaaminen aivan välttämätöntä vai voisitko lukea sen kirjastossa? Ovatko vakuutuksesi ajan tasalla ja pitäisikö sähkösopimus kilpailuttaa?

Lomalle halvalla?

Moni varaa valmismatkan ilman, että näkee vaivaa ja katsoo läpi lento- ja hotellitarjoukset. Näin kevään korvalla usea hotelli ja lentoyhtiö antaa hyviä tarjouksia, jotka kannattaa hyödyntää. Esimerkiksi viiden tähden hotellin Espanjasta voi saada puoleen hintaan, jolloin matkasta tulee laadukkaampi ja edullisempi kuin matkatoimiston listoilta valittu.

Tämä voi tuoda jopa useiden satasien säästön, joka kerryttää mukavasti matkan käteiskassaa.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja