Paraisilla rikottiin järkyttävä ennätys: Yritys maksoi työntekijöilleen 2,90 euron tuntipalkkaa – työntekijät vuosikymmenen alipalkatuimpia

Rakennusliitto on julistanut saartoon latvialaisen Katana Serviss -yrityksen. Yrityksen työntekijöitä työskenteli Paraisilla sijaitsevassa tehtaassa alihankinnan kautta.

BM Turku Oy:n Paraisten tehtaalla työskenteli Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n alihankkijana latvialaisen Katana Serviss -yrityksen työntekijöitä.

Yrityksen työntekijöiden palkkasaatavien selvityksestä kävi ilmi, että työntekijöiden tuntipalkka oli ollut 2,90 euroa tunnilta.

Järkyttävä ennätys rikki

Rakennusliitosta kerrotaan, että vuosien varrella saartoon on julistettu lukematon määrä ulkomaisia työntekijöilleen alipalkkaa maksavia yrityksiä. 

Kyseinen yritys kuitenkin onnistui rikkomaan järkyttävän ennätyksen: työntekijät ovat tämän vuosikymmenen alipalkatuimpia.

Rakennusliiton tiedotteessa todetaan, ettei työntekijöiden palkkasaatavia ole maksettu edelleenkään. Yrityksen edustaja oli ilmoittanut liitolle, ettei se noudata alan työehtosopimusta työntekijöiden pyynnöstä.

"Enemmän sääntö kuin poikkeus"

Rakennusliitto lopettaa tiedotteensa toteamalla, että ulkomailta lähetetyille työntekijöille maksettava alipalkka on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Tarkastuksissa esiin tulleet alipalkat ovat kuitenkin olleet jonkin verran korkeampia. 

Erityisesti rakennus- ja rakennustuotealalla töitä ketjutetaan erilaisten työvoimaa vuokraavien yritysten kautta. Ketjun viimeiseksi lenkiksi jäävän ulkomaille rekisteröidyn yrityksen palkkojen, verojen ja sosiaalivakuutusmaksujen maksaminen on liiton mukaan usein mitä sattuu.

Lue myös:

    Uusimmat