Parainen sai saariston omat poliisit takaisin – asukkaat haluavat päästä kohtaamaan virkavallan kanssa

2:02

Parainen on jälleen saanut oman saaristopartion muutaman vuoden tauon jälkeen. Viranomaisen mukaan paikalliset ovat kaivanneet poliisin läsnäoloa. 

Lähipoliisipartioinnin kysyntä toi saaristopoliisit takaisin Paraisille muutaman vuoden tauon jälkeen.

Kysyntään haluttiin vastata, sillä saaristoalueen asukkaat halusivat nähdä poliiseja kylänraitilla ja silloin tällöin vaihtaa myös muutaman sanan heidän kanssaan.

Saaristopoliisi on ollut viikkojen ajan jälleen tuttu näky Paraisten saaristoalueella. Saaristopoliisin toiminnan käynnistymistä uudelleen oli odotettu kaupungissa ja sen lähialueilla jo pitkään, sillä sen toiminta oli päättynyt muutama vuosi sitten poliisin toiminnallisten muutosten myötä. 

– Tällaisella harvaan asutulla alueella annetaan sitä turvallisuuden tunnetta paikallisille, etteivät he kuvittele, että viranomaisapu on tosi kaukana saatavilta, vaan että heilläkin on sitä turvallisuuden tunnetta, vanhempi konstaapeli Viktor Alfthan Lounais-Suomen poliisilaitokselta sanoo MTV:lle. 

Saaristopartioinnin malli ja kokemukset tulevat viereiseltä Kemiönsaarelta. Siellä paikalliset kyläpoliisit ovat toimineet jo useiden vuosien ajan. 

Minkälaisia hyväksi havaittuja kokemuksia sieltä on saatu? Katso koko uutisjuttu videolta!

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja