Pannupizza

Hei! Olisiko mitään hyvää pannupizzan pohjan ohjetta? Ja onko jotain vinkkejä, miten pohjan saa onnistumaan hyvin?
t. Heli

Hei Heli!
Pannupizzasta tulee muheva, kun teet sen Durumvehnäjauhoilla eli niistä valmistettua taikinaa on helppo kaulia ja käsitellä, sillä taikina pitää kaulittaessa hyvin muotonsa venymättä takaisin. Ohje ohessa.

Pannupizza Americana

  • uunipellillinen
  • 3½ dl vettä
  • 25 g hiivaa (½ pkt)
  • (1 tl sokeria)
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 7½-8 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
  • Tomaattikastike:
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • (400 g)valutettuna
  • n. 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oreganoa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl mustapippuria
  • Täyte:
  • 400 g kinkkusuikaleita
  • 300 g valutettua ananasmurskaa (2 tlk)
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 3-4 dl juustoraastetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy, (sokeri) ja suola ja alusta hyvin Durumvehnäjauhoilla kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Myllyn Paras Durumvehnäjauhoilla valmistettua taikinaa on helppo kaulia, sillä taikinaa on helppoa käsitellä ja taikina pitää kaulittaessa hyvin muotonsa venymättä takaisin.

Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja aseta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota pohjaa liinan alla puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa tomaattikastike valuttamalla tomaatti-murskaa siivilässä. Sekoita mausteet valuneeseen tomaattimurskaan. Laita myös ananasmurska valumaan erikseen.

Levitä tomaattikastike kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, murustettu (kylmänä) sinihomejuusto ja juustoraaste. Paista 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia kypsäksi.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat