Pannupihvi ja tomaatti-herkkusienikastiketta

Pannupihvi ( 4 annosta )

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 1 kanamuna
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää tai 0,5 dl korppujauhoja
  • 2 dl maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Liota leipäviipaleet maidossa. Sekoita jauhelihan joukkoon kanamuna, pehmennyt leipä, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kypsiksi pannulla tai 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nostele paistettujen pihvien päälle ruskistettua sipulia.

Tomaatti-herkkusienikastike ( 4 annosta )

  • 1prk tomaattimurskaa
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 dl kanalientä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • tilkka öljyä

Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sienet ja sipulit öljytilkassa pehmeiksi ja lisää kanaliemi, tomaattimurska sekä timjami. Anna hautua noin puolituntia ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa pannupihvit perunasoseen ja tomaatti-herkkusienikastikkeen kera.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat