Julkaistu 25.04.2005 06:04(Päivitetty 25.04.2005 11:59)
Pannupihvi ( 4 annosta )
PannupihviRuokala
400 g naudanjauhelihaa
1 kanamuna
2 viipaletta vaaleaa leipää tai 0,5 dl korppujauhoja
2 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen
Liota leipäviipaleet maidossa. Sekoita jauhelihan joukkoon kanamuna, pehmennyt leipä, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kypsiksi pannulla tai 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nostele paistettujen pihvien päälle ruskistettua sipulia.
Tomaatti-herkkusienikastike ( 4 annosta )
1prk tomaattimurskaa
100 g herkkusieniä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl kanalientä
2 tl kuivattua timjamia
suolaa ja pippuria
tilkka öljyä
Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sienet ja sipulit öljytilkassa pehmeiksi ja lisää kanaliemi, tomaattimurska sekä timjami. Anna hautua noin puolituntia ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa pannupihvit perunasoseen ja tomaatti-herkkusienikastikkeen kera.