Pannupihvi ja perunasosetta

  • (4 annosta)
  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 kpl vaaleaa leipäviipaletta
  • 2 dl maitoa
  • 3 tl suolaa
  • valkopippuria
  • nokare voita tai öljyä paistamiseen

Poista leivistä kantit ja liota ne maidossa pehmeiksi. Sekoita pehmeät leivät jauhelihan joukkoon. Lisää myös kananmunat sekä mausteet. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kypsiksi paistinpannulla tai uunissa (voit myös ensin paistaa koepalan maun tarkistamiseksi).

Perunasose

  • 8 perunaa (jauhoista lajiketta)
  • voita
  • maitoa
  • suolaa

Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä niin että niiden pinta muuttuu valkoisiksi. Soseuta perunat, lisää lämmin maito, johon on lisätty muutama nokare voita. Mausta valmis sose suolalla.

Resepti: Jyrki Sukula

Lue myös:

    Uusimmat