Mainos

Panama-kohussa ryvettynyt Nordea teki vakaan tuloksen keväällä

Pohjoismaiden suurin pankkikonserni Nordea teki keväällä vakaan tuloksen Panama-kohusta ja finanssimarkkinoiden levottomuudesta huolimatta. Ilman kertaeriä Nordean liikevoitto kuitenkin laski huhti-kesäkuussa 13 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta 1,07 miljardiin euroon.

Visa Europen osakkeiden myynnistä kertyneiden kertaerien kanssa liikevoitto laski vain prosentin 1,22 miljardiin euroon, kun se vuotta aiemmin oli 1,24 miljardia euroa. Kertaerät olivat 151 miljoonaa euroa.

Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull odottaa, että korkokatteen laskussa tapahtuu käänne vuoden jälkipuoliskosta lähtien. Nordea on nostamassa viitekoron päälle lisättäviä marginaaleja henkilö- ja yritysasiakkaille. 

– Kulut kehittyivät suunnitelmien mukaisesti ja luottojen laatu on pysynyt vakaana.

Koskull sanoo, että Nordean yksinkertaistamishanke ja compliance-ohjelma ovat jo alkaneet tuottaa tulosta. Hänen mukaansa myös rahanpesuun liittyvien toimien tulokset ovat alkaneet näkyä.   

Compliance-ohjelmilla tarkoitetaan yhtiön sisäisiä toimintatapoja, joilla varmistetaan toiminnan asianmukaisuus lainsäädännön ja eettisten toimintatapojen kannalta.

Nordea Suomen liikevoitto laski kymmenen prosenttia 125 miljoonaan euroon viime vuoden huhti-kesäkuusta.  

2:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.