Mainos

Paloittelusurmien määrä on lisääntynyt parina viime vuotena

Paloittelusurmat ovat lisääntyneet poikkeuksellisesti parina viime vuotena. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkijan Martti Lehden mukaan kaksi vuotta sitten tehtiin viisi paloittelusurmaa ja viime vuonna vähintään yhtä paljon.

– Viime vuoden osalta paloittelusurmien määrä tulee todennäköisesti nousemaan. Se on alustava tieto, Lehti kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa aikaisempina vuosina paloittelusurmia on tehty nollasta yhteen. Lehden mukaan aikaisemmin paloittelusurmista ovat vastanneet ammattirikolliset, mutta parina viime vuotena "tavalliset rikolliset".

– Kai tätä voi jonkinlaiseksi muoti-ilmiöksi kutsua. Ilmeisesti nämä aikaisemmat paloittelusurmat ovat saaneet sen verran julkisuutta, että jotkut ovat saaneet siitä kimmoketta, Lehti selvittää.

Henkirikoksia yli sata vuodessa

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan Suomessa on tehty vuosien 2003-2011 välillä vuosittain yli sata henkirikosta. Piikki koettiin vuonna 2004, jolloin tehtiin 148 henkirikosta.

– Tuolloin alennettiin väkevien alkoholijuomien verotusta. Sillä on selkeä yhteys henkirikosten nousseeseen määrään.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen alustavan tiedon mukaan viime vuonna tehtiin 119 henkirikosta.

Vuosittain jää myös muutamia henkirikoksia hämärän peittoon. Viime vuoden henkirikoksista kolme on epäselviä poliisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.