Pallaksen lumivyöryssä kuolleen liikunnanopettajan some täyttyi surunvalitteluista – nainen oli erittäin kokenut retkeilijä

Tällainen on massiivinen laattalumivyöry – "Vauhti voi olla jopa yli sata kilometriä tunnissa" 1:07
Tällainen on massiivinen laattalumivyöry – "Vauhti voi olla jopa yli sata kilometriä tunnissa"

Pallaksen lumivyöryssä kuollut nainen oli pohjalainen liikunnanopettaja, joka työskenteli vaasalaisessa koulussa. Alle nelikymppisen naisen sosiaalisen median sivu on täyttynyt sadoista surunvalitteluista.

Naisen ystävät ja tuttavat ovat ottaneet osaa läheisten suruun ja moni on kertonut olevansa syvästi järkyttynyt tapahtuneesta.

– Niin käsittämätöntä ja niin tavattoman järkyttävää. Voimia perheelle.

– Levätkää rauhassa. Paljon voimia perheelle.

– Ei voi käsittää, miten jotain näin surullista ja kauheaa voi tapahtua. Lämpimiä ajatuksia ja voimia perheelle.

– Ei löydy sanoja. Voimia suuren surun keskelle kaikille läheisille.

Vastaavanlaisia kommentteja on kertynyt naisen sivuille jo yli 300 alle vuorokaudessa.

Kokenut retkeilijä

Liikunnanopettajana työskennellyt nainen oli erittäin kokenut retkeilijä. Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa lukuisia kuvia retkiltään, jotka koostuivat vaelluksista, retkiluisteluista, hiihto- ja kanoottireissuista.

Naisella oli aviomiehensä kanssa kolme lasta, joista yhden, 12-vuotiaan pojan, kanssa hän oli Pallaksella hiihtovaelluksella.

Liikunnallinen nainen kertoi Facebookissa jo ennen joulua tulevasta hiihtoreissustaan. Julkisessa päivityksessä nainen kertoi lähtevänsä kaamoshiihtämään Hetta-Pallakselle pian joulun jälkeen "rakkaan kiertuekaverinsa" eli alaikäisen poikansa kanssa. Päivitykseen nainen oli liittänyt iloisen kuvan itsestään lapsensa kanssa.

Nainen myös kysyi julkaisussaan, voisiko joku lainata heille varmuuden vuoksi parit lumikengät mukaan. 

Äiti ja lapsi jäivät tiistaina hiihtovaelluksellaan Pallaksella lumivyöryn alle. Äiti löytyi kuolleena samana iltana kymmeneltä. 12-vuotias löydettiin tänään torstaina kuolleena äidin löytöpaikan läheisyydestä Pyhäkurusta.

Pojan löytämisestä kertoi ensimmäisenä Yle

Lue myös:

    Uusimmat