Mainos

Palkkamiljoonäärien määrä jatkoi kasvua

Palkkamiljonäärien määrä on jatkanut kasvua romahdusvuodesta 2009. Viime vuonna 71 henkilöä ansaitsi palkkatuloa yli miljoona euroa, kun 2010 määrä oli 55. Kovatuloisimpien synkkä vuosi oli 2009, jolloin vain 35 ylsi yli miljoonan euron tuloihin. Talouden kuumimpien vuosien lukuihin on kuitenkin vielä matkaa.

Tiedot on saatu verohallinnolta.

Viime vuonna eniten ansiotuloja sai tanskalaisen Nycomedin Euroopan myynti- ja markkinointijohtaja Timo Tiivola. Hänen ansiotulonsa olivat 7,3 miljoonaa euroa.Tiivolalla ei ollut pääomatuloja lainkaan.

Tiivola maksoi tuloistaan veroa 49,3 prosenttia eli 3,6 miljoonaa euroa.

Vuoden 2010 kärki eli Nokian ex-toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo ei enää miljoonatuloihin yltänyt. Vuosikausia palkkalistaa hallinnut entinen Mr. Nokia Jorma Ollila on sijalla 35. ja hänen tulonsa olivat 1,3 miljoonaa euroa.

Miljonäärit Uudeltamaalta

Verottaja ei enää anna asuinkuntatietoja, vaan tarkin paikkatieto on maakunta.

Palkkamiljonääreistä 62 on Uudeltamaalta, Pirkanmaalta on neljä, Varsinais-Suomesta kaksi sekä Päijät-Hämeestä, Etelä-Karjalasta, Kainuusta yksi.

71:stä palkkamiljonääristä 68 on miehiä. Ensimmäinen nainen, Koneen henkilöstöjohtaja Kerttu Tuomas löytyy 1,2 miljoonan euron tuloilla sijalta 47.

Keskimäärin palkkamiljonäärit ovat 54-vuotiaita eli syntymävuosien keskiarvo on 1958. Nuorin listalla olevista on 1989 syntynyt pokeriammattilainen Jens Kyllönen (1,67 milj.) ja vanhin 1945 syntynyt Wurth Elektronikin toimitusjohtaja Pentti Rantanen (1,71 milj.).

Sama nouseva kehityssuunta näkyy myös taulukossa, jossa on palkka- ja pääomatuloa yhteensä yli miljoona euroa saaneiden määrä. Heitä oli viime vuonna 574.

Katso Jarkko Sipilän juttu (Seitsemän uutiset 1.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.