Palkitun Afrikka-trilogian kirjoittanut Juha Vakkuri on kuollut

Kirjailija Juha Vakkuri on menehtynyt perjantaina 8. maaliskuuta vaikean sairauden seurauksena, kertoo kustannusyhtiö Like.

Vuonna 1946 syntynyt Vakkuri kirjoitti uransa aikana romaaneja, näytelmiä, runoteoksia ja dokumenttiohjelmia. Hänet tunnettiin myös Beninissä sijaitsevan suomalais-afrikkalaisen kulttuurikeskuksen Villa Karon perustajana.

Vakkurin viimeiseksi jäänyt romaani Mannerheim ja saksalainen suudelma julkaistiin syksyllä 2017.

Vakkuri sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon Afrikka-trilogiasta, johon kuuluivat teokset Afrikan poikki (2009), Afrikan ympäri (2012) ja Afrikan sydämeen (2014). Hän sai myös valtion elokuvapalkinnon televisioesseestään Afrikka, Tarzan ja minä (1978) sekä kirjallisuuden Suomi-palkinnon romaanistaan Sirkuksen sydän (WSOY, 1997). 

Vuonna 2016 julkaistiin Vakkurin omaelämäkerta Olkilinna - Elämää kolmella mantereella.

Kirjailijan uran lisäksi Vakkuri on toiminut YK:n kehitysohjelman UNDP:n palveluksessa Afrikassa ja New Yorkissa. Lisäksi hän on työskennellyt sekä MTV:n palveluksessa että Yleisradiossa ohjelmapäällikkönä. Vuodesta 1974 lähtien hän teki useita raportointimatkoja Afrikkaan ja kävi vuosien mittaan lähes kaikissa Afrikan maissa.

Lue myös:

    Uusimmat