Pale Saarinen tulkitsee Hendrixiä haitarilla

Pale Saarinen ja Reeta Vestman sovittivat Hendrixiä uudella tavalla. 8:51

Suomalaisbändi The Roots of Love esittää Jimi Hendrixin musiikkia haitarille ja naisäänelle sovitettuna. Projekti on ainutlaatuinen maaílmassa.

-Jimi Hendrix oli omaperäinen ja aikaansa edellä oleva säveltäjä, laulaja-lauluntekijä. Hän toi eläessään esille toiveen, että hänen musiikkiaan tulkittaisiin erilaisin lähestymistavoin, jotta se eläisi ajassa, Pale Saarinen kertoo.

Näistä lähtökohdista kehittyi ”Personal Contact”-albumi. Sillä soittava The Roots of Love -yhtye koostuu pitkän linjan muusikoista monien artistien taustoilta ja roots-henkisistä kokoonpanoista.

Ajatus uustulkita edesmenneen kitaristilegenda, laulaja-lauluntekijä, säveltäjä Jimi Hendrixin musiikkia juontuu pidemmälle.

Pale Saarinen sai takavuosina Ikaalisten musiikkileireillä vision ”Hendrix & Harmonikka”. Tribuuttialbumin päättävä orkesterimainen ”Hendrix Rhapsody”-teos oli lähtölaukaus tälle produktiolle ja samalla koko levylle.

- Tarttuessani kaksiriviseen aikoinani Rääkkylän kansanmusiikkileirillä, en olisi uskonut, että jonkun käsissä haitari voi olla niin rock! Palen käsissä se on, The Roots of Love-yhtyeen laulaja Reeta Vestman kertoo.

Reetta Vestman muistetaan Husky Rescue -yhtyeen laulajana. Tätä ennen Reeta on vaikuttanut levyillä ja keikoilla Anna KuoppamäenWilmassa taustalaulaja-kosketinsoittajana, julkaissut oman soololevyn ja vieraillut mm. Bomfunk Mc´s:n, Pepe De Luxen ja Olavi Uusivirran produktioissa. Viime vuosina kuvioissa ovat olleet pääroolit musikaaleissa.

Uuden kuusijäsenisen The Roots of Loven yhteistyö käynnistyi luontevasti. Moni asia yhdisti. Visioita alkoi syntyä.

- Taidokas Reeta käyttää monipuolisesti lauluarsenaaliaan. Hendrixin aikaansa edellä olevat biisiteemat antoivat haasteita olla rohkeasti luovia ja hieman hullutellakin.

- Gil Evansin big band -levy Hendrixin tuotannosta oli suurimpia innoittajiani tämän albumin luomistyössä, tuottaja, sovittaja ja haitaristi Pale Saarinen kertoo.

Keikkoja on luvassa kevään ja kesän mittaan. Viime vuonna Saarinen tapasi Helsingin juhlaviikoilla amerikkalaisbändi Los Lobosin. Nämä Hendrixin innoittamat muusikot olivat Palen ideasta innoissaan. Soittajien lämminhenkisessä tapaamisessaLos Lobos pyysi Saarista bändeineen lämmittelijäkseen keikoilleen Yhdysvalloissa. Saarinen toivoo yhteistyön toteutuvan lähitulevaisuudessa.  

Lue myös:

    Uusimmat