Palaa se käpy aatelisillakin – unohtumattomimmat tilanteet, jolloin kuninkaallisten pinna on pettänyt julkisesti

3:20
Prinssi Philip teki harvinaisen julkisen esiintymisen – mitä kuuluu kuningatar Elisabetin 99-vuotiaalle puolisolle?

Myös kuninkaallisilta saattaa toisinaan palaa pinna tilanteissa, jotka eivät ole piilossa kameroilta.

Kuninkaallisilta odotetaan yleisesti virheetöntä ja aina kohteliasta edustuskäytöstä, mutta loppujen lopuksi myös nämä aateliset sukujuuret omaavat ovat kuitenkin ihmisiä. Aina ei siis huvita eikä kaikki suju suunnitellusti, eikä sitä pysty aina peittelemäänkään. 

Esimerkiksi vuoden 2016 kesäkuussa, kun Iso-Britanniassa juhlistettiin kuningatar Elisabetin 90-vuotissyntymäpäiviä perinteisellä Trooping the Colour -tapahtumalla, sai Elisabetin pojanpoika prinssi William isoäidiltään läksytyksen kesken edustamisen. William oli tuolloin 33-vuotias. 

Tuolloin kuninkaallinen perhe edusti yhdessä perinteisesti Buckinghamin palatsin parvekkeella ja kesken kaiken William kyykistyi esikoisensa prinssi Georgen tasolle jutellakseen hänen kanssaan. George puolestaan oli tuohon aikaan hieman vajaa 3-vuotias. 

Elisabet ei kuitenkaan ollut Williamin teosta mielissään, vaan käski nopeasti lapsenlastaan nousemaan ylös ripeästi viittoen, perheen ollessa tuhansien silmäparien edessä. Eikä William viivytellyt, vaan totteli kuningatarisoäitiään viipymättä. Huvittava tilanne tallentui luonnollisesti useisiin kameroihin.

Prinssi William on kertonut saaneensa unohtumattomia läksytyksiä isoäidiltään ennenkin. Williamin lapsuudessa sattui tapaus Balmoralin linnassa Skotlannissa, kun hän jahtasi serkkuaan Zaraa (prinsessa Annen tytärtä), joka ajeli mikroautolla. Lopulta leikki päättyi siihen, että Zara törmäsi autollaan lyhtypylvääseen, joka oli lähellä kaatua Zaran päälle. 

– Muistan, että isoäitini oli ensimmäinen henkilö, joka juoksi nurmikon läpi luoksemme kiltissään. Hän ravasi luoksemme ja antoi meille mitä kaikkivoipaisimman nuhtelun, ja se on pysytellyt mielessäni oikeastaan siitä hetkestä lähtien, William kertoi tapauksesta aikoinaan. 

Vuonna 2017 Williamin puoliso herttuatar Catherine menetti hetkeksi hermonsa prinssi Georgen kanssa pikkusisarensa Pippa Middletonin häissä. Catherine, jolla oli itsellään kädet täynnä 2-vuotiaan prinsessa Charlotten kanssa, huomasi sulhaspoikana toimineen Georgen leikkivän hääpukuun pukeutuneen tätinsä takana ja ravistavan kukkakoriaan. Catherine antoi pojalleen nopean ja tiukan puhuttelun, joka sai pienen prinssin hetkeksi kyyneliin. Pian George kuitenkin unohti surunsa ja muisti käyttäytyä tilaisuuteen sopivalla tavalla. 

Monet muistavat kuninkaalliset raivarit, jotka saivat runsaasti näkyvyyttä niin ikään vuoden 2017 kesällä. Kyseessä oli tuolloin parivuotias prinsessa Charlotte, joka hermostui toden teolla lentokentällä Hampurissa, kun herttuaperhe oli aikeissa nousta helikopterin kyytiin. Jälleen Catherine antoi pienen puhuttelun tyttärelleen, joka purskahti lopulta itkuun. 

Charlotten vilpitön raivopurkaus sai osakseen runsaasti sympatiaa ympäri maailman, olihan hän kuitenkin tuohon aikaan loppujen lopuksi ennemmin kaksivuotias lapsi kuin kuninkaallinen. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Yksi tunnetuista kuninkaallisista kiukuttelijoista on myös kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip. Suorasukaisuudestaan tunnettu kuninkaallinen menetti malttinsa muun muassa vuonna 2015, jolloin Iso-Britannian ilmasodan alkamisen 75-vuotismuistopäivän tilaisuudessa Philip kiroili ääneen valokuvaajalle, jonka oli tarkoitus ottaa ryhmäkuva paikalla olleista. 

– Ota nyt se v*tun kuva, Philip tiuskaisi kyllästyneenä. 

Mukana samaisessa kuvaustilaisuudessa oli mukana runsaasti kuninkaallisen perheen jäseniä, kuten muun muassa prinssi William, jonka oli selkeästi vaikeaa pidätellä nauruaan 94-vuotiaan isoisänsä reaktion johdosta.

Alla olevalta videolta näet prinssi Philipin menettävän malttinsa valokuvaajalle.

Vuoden 2016 kesällä, jolloin Elisabet vietti 90-vuotissyntymäpäiviään, kuningatarpari oli ajelulla vilkuttelemassa kansalaisille kuninkaallisille tyypilliseen tapaan. Philip ei kuitenkaan ollut varsinaisesti vilkuttelutuulella, vaan viittoi pariskunnan autoa ajaneelle kuljettajalle, että tämän olisi aika kiihdyttää ajotahtiaan. Kuningatar Elisabet vilkutteli mielissään ihmisille, kun Philip lopulta päätyi istuutumaan alas katottomassa, hitaasti eteenpäin lipuneessa kiertoajeluautossa. 

Lähde: Hello!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja