Pakastekalakeitto ja sämpylät 2.1.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Pakastekalakeitto


400 g pakasteseitiä
4 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
pala selleriä
1 rkl öljyä
1 rkl currytahnaa (tai 1 tl currya ja 1 rkl öljyä)
noin 1 l vettä
suolaa ja pippuria

1. Ota pakasteseiti sulamaan. Kuori perunat, porkkanat, sipuli ja selleri.
2. Leikkaa kasvikset pienehköksi kuutioiksi.
3. Kuumenna kattilassa öljy. (Mikäli käytät curryjauhetta lisää se öljyn joukkoon)
4. Lisää kuutioidut kasvikset ja anna niiden kuullottua hetki.
5. Lisää currytahna ja vesi.
6. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
7. Leikkaa kala paloiksi, lisää se keittoon ja anna kiehua hiljalleen n. 10-15 minuuttia.
8. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa heti.

Sämpylät


2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 palaa hiivaa
1 tl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
noin 4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä

1. Liuota kulhossa hiiva veteen.
2. Lisää sokeri, kaurahiutaleet ja 1 dl vehnäjauhoja. Sekoita.
3. Laita kulho lämpimään veteen ja anna olla, kunnes seos kuplii.
4. Lisää loput jauhot, suola ja öljy.
5. Alusta taikina hyvin ja anna sen kohota lämpimässä paikassa kooltaan noin kaksinkertaiseksi.
6. Tee taikinasta pötkö ja leikkaa se paloiksi.
7. Laita sämpylät nousemaan uunipellille leivinpaperin päälle.
8. Anna sämpylöiden kohota liinalla peitettyinä lämpimässä paikassa.
9. Voitele munalla ja paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat