Mainos

Päivi Lepistö

Päivi Lepistön musiikillinen ura alkoi ensimmäisestä esiintymisestä nelivuotiaana ja jatkui kouluiässä perinteisillä joulu- ja kevätjuhlaesityksillä. "Jänis istui maassa" ja "En kaipaa sua" -laulujen väliin mahtuu "Romeo & Julia", "Flavio", "Ristinolla" ja paljon muuta...

Päivi muistetaan yhä Movetronin keulahahmona. Päiville niistä ajoista on jäänyt hyvä mieli: -Muistan, kun ensimmäisen kerran kuulin oman ääneni radiosta...wau, hieno fiilis!

Movetronin toisesta sinkusta "Romeo & Julia" tuli suuri nappihitti-biisi. -Vieläkin olen aivan fiiliksissä, kun muistelen sitä menoa ja meininkiä. Nautin niistä hetkistä aivan kympillä. En vaihtaisi mitään! hän sanoo.

Movetronin tarina alkoi vuonna 1994, kun Päivi löydettiin karaokekuppilasta Kihniön lähistöltä. Päivi Lepistön, Timo Löyvän ja Jukka Tanttarin muodostama Movetron julkaisi neljä albumia, jotka myivät yhteensä yli neljännesmiljoona kappaletta. Neljännen albumin ilmestyttyä Päivi ja pojat huomasivat kuitenkin motiivien puuttuvan, joten bändi päätti tiensä siihen. Päivi ryhtyi opiskelemaan ravintola-alaa ja siirtyi soolouralle.

Hän halusi laajentaa musiikillista reviiriään ja ryhtyi tekemään omia biisejä. Maaliskuussa 2001 syntyi hittibiisi En kaipaa sua, joka olikin kesän ja syksyn soitetuimpia radiobiisejä. En kaipaa sua singlen virallinen ilmestymispäivä oli 10.9.2001, ja ensimmäisellä listaviikollaan se ylsi Suomen virallisen singlelistan seitsemännelle sijalle. Päivin soolodebyyttisingle komeili listalla yhteensä 14 viikkoa. Toinen single Kuinka voit? ilmestyi 1.2.2002 ja nousi suoraan radiosoittolistojen kärkeen.

Maaliskuun 1. päivänä 2002 julkaistiin Päivin ensimmäinen sooloalbumi. Se sai nimekseen Yöperhonen albumin viimeisestä kappaleesta, joka yhdistää kaikki levyn biisit harmoniseksi kokonaisuudeksi herkistä melodioista mahtipontisiin fiilistelyihin. Päivi on ollut mukana sanoittamassa, säveltämässä ja sovittamassa yli puolta albumin kappaleista.

-Oli hienoa olla mukana biisinteossa heti alusta alkaen. Yhdessä tuottaja Petri Alangon kanssa ideoitiin biisejä studiossa. Mun biisit ovat tarinoita ihmissuhdemaailmasta: iloa ja surua, pettymystä ja onnea, Päivi kiteyttää Yöperhosen sisältöä. Päivin ja tuottaja Petri Alangon lisäksi Yöperhosen biisejä olivat tekemässä mm. Tehosekoittimen Otto ja Matti, Pauli Hanhiniemi, Antti Ruutu, Jone Ullakko, Petri Asiala ja Matti Keränen.

Yöperhonen nousi ensimmäisellä listaviikollaan suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle 18. Albumin neljäs sinkkulohkaisu Mä tuun mä meen ilmestyi kesällä 2002.

Helmikuussa 2003 ilmestyneellä Yö-yhtyeen levyllä Päivi Lepistö laulaa dueton Olli Lindholmin kanssa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja