Päiväkodissa työskennellyt mies kuvasi ja kosketteli lapsia – tuomittiin vankeuteen

Rikosten uhreiksi joutuneet lapset olivat 4-5-vuotiaita.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina yli neljän vuoden vankeuteen miehen, joka tuomion mukaan käytti seksuaalisesti hyväkseen useita päiväkoti-ikäisiä lapsia. 

Mies työskenteli tapahtuma-aikaan päiväkodin lastenhoitajana. Rikosten uhreiksi joutuneet lapset olivat iältään 4–5-vuotiaita.

– Lapsiin on kohdistettu koskettelua vaatteiden päältä jalkojen ja takapuolen alueella, puristamista sekä (tuomitun miehen) sukuelimen puristamista ja hänen omaa sukupuolielintään vasten painamista, pisimmillään hieman yli vuoden ajan, toteaa käräjäoikeus tuomiossa.

Mies myös kuvasi videolle itseään ja lapsia päiväkodin tiloissa siten, että lapset eivät sitä huomanneet.

– (Tuomitun) päiväkodissa kuvaamasta materiaalista näkyy, kuinka hän pitäen sylissään lasta samalla silittää tämän säärtä ja vyötärön seutua yrittäen samalla siirtää lapsen takapuolen lähemmäksi itseään sukupuolielimensä päälle, tuomiossa kerrotaan.

– Toisella tallenteella (tuomittu) yrittää työntää kätensä lapsen sukkahousujen sisään. Aluksi lapsi yrittää vastustella, mutta tallenteen perusteella (tuomittu) pitää kättään asianomistajan vaatteiden alla jonkin aikaa. (Tuomittu) on kuvannut tilanteen hyllylle asettamallaan puhelimella.

Lapselle erittäin vakava riski

Husin Lasten ja nuorten oikeuspsykologian yksikön lausunnoissa käräjäoikeudelle todetaan, että seksuaalinen hyväksikäyttö on lapselle erittäin haitallista ja muodostaa vakavan riskin lapsen kehitykselle. 

Oikeuspsykologian yksikön kuulemisissa kukaan rikoksen uhriksi joutuneista lapsista ei osannut kertoa tapahtumista.

Oikeus tuomitsi miehen neljän vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen. Käräjäoikeuden mukaan hän syyllistyi viiteen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön sekä kolmeen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen.

Rikosten uhrien yksityisyyden suojelemiseksi STT ei julkaise tuomitun nimeä, päiväkodin nimeä tai tarkkaa tapahtuma-aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat