"Pahinta, mitä olen nähnyt" – ronski kyynärpäätaktiikka puhutti MM-kisoissa, finaaliin puskenut juoksija puolustautui

Ugandan Halimah Nakaayin ronski taktiikka yleisurheilun MM-kisojen naisten 800 metrin välierissä lauantaina on kerännyt kritiikkiä. 

Nakaayi voitti kolmannen välierän ajalla 1.59,35, mikä on hänen kauden paras aikansa. Samalla hän varmisti paikkansa maanantain finaaliin. 

Ugandalaisen otteet varsinkin viimeisellä kierroksella aiheuttivat kuitenkin puhetta. Näytti siltä, että Nakaayi murtautui johtoon Eunice Jepkoech Sumin ja Natoya Goulen varsin aggressiivisella taktiikalla. Nakaayi näytti käyttävän käsiään ronskisti. 

Sum pääsi kakkospaikallaan finaaliin, mutta Goule jäi loppukilpailusta ulos. 

Televisiokuvan perusteella näytti siltä, että Goule menetti tasapainoaan Nakaayin tuuppimisen seurauksena. 

– Hän halusi tulla kärkeen, joten hän puski sinne. Tuo oli pahinta, mitä olen nähnyt. Tuota ei olisi pitänyt hyväksyä, norjalaisen NRK:n kommentaattori Jann Post kommentoi. 

– Hän näytti taktisesti kokemattomalta. Hän oli vahva, mutta teki tyhmiä valintoja juoksun aikana. Tuosta pitäisi periaatteessa rankaista, NRK:n asiantuntija Vebjörn Rodal jatkoi.

Nakaayi puolustautui NRK:n haastattelussa kisan jälkeen. 

– Se oli taktinen kisa. Halusin finaaliin, joten minun oli taisteltava tieni kärkeen. 

– Muut tuuppivat minua. Minun piti puolustautua, vaikka yritin juosta puhtaasti. Ensi kerralla juoksen vain karkuun, ettei tuuppimista tapahdu, Nakaayi summasi. 

Lähde: nrk.no

Lue myös:

    Uusimmat