Paavo Väyrynen pyrkii presidentiksi valitsijayhdistyksen ehdokkaana – "ei voi tukea" Olli Rehnin valintaa

Keskustan moninkertainen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen pyrkii asettumaan ehdolle myös ensi tammikuun presidentinvaaleihin. Koska keskustassa ei aiota järjestää esivaaleja, on Väyrynen tällä kertaa pyrkimässä ehdokkaaksi valitsijayhdistyksen ehdokkaana.

Paavo Väyrynen ilmoitti tiedotteessaan antaneensa kannattajilleen luvan käynnistää kannattajakorttien kerääminen. Valitsijayhdistys voi asettaa ehdokkaan, jos se saa kerättyä 20 000 kannattajakorttia.

Jos Väyrynen pääsee ehdokkaaksi, tulee näistä hänen viidennet presidentinvaalinsa. Hän oli keskustan ehdokkaana 1988, 1994 ja 2012. 

Vuonna 2018 hänet asetti ehdolle kansanliike. Keskustan ehdokas oli tuolloin Matti Vanhanen. Väyrynen keräsi silloin 6,2 prosenttia äänistä eli enemmän kuin Vanhasen 4,1 prosenttia.

"Ei voi tukea Olli Rehnin valintaa"

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn on saanut taakseen jo useita keskustan piirejä. Rehn on sanonut aikovansa kertoa aikeistaan presidentinvaalien suhteen juhannuksen jälkeen. Hänen kampanjaansa varten on perustettu kannatusyhdistys.

Väyrynen ilmoittaa tiedotteessaan, ettei voi tukea Rehnin valintaa. Rehn on Väyrysen mukaan kaukana puolueen valtavirrasta niin Eurooppa-politiikassa kuin arvokysymyksissä ja ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

– Kansanliikkeen keskustalaista ehdokasta voisivat tukea ne puolueen jäsenet ja kannattajat, jotka eivät hyväksy Olli Rehnin poliittista linjaa. Meidän aatteelliset ja poliittiset näkemyksemme ovat niin erilaiset, että toistemme kannatusta emme syö, Väyrynen perustelee tiedotteessa.

Väyrysen edellinen vaalikampanja jäi tuloksiltaan vaatimattomaksi. Hän keräsi eduskuntavaaleissa 1 396 ääntä Lapin vaalipiirissä, mikä ei riittänyt paikkaan eduskunnassa tai varasijaan.
 

Lue myös: