Mainos

Paavin murhaa yrittänyt vielä neljäksi vuodeksi vankilaan

Paavin murhaa vuonna 1981 yrittänyt Mehmet Ali Agca on joutunut takaisin vankilaan. Hän ehti olla vapaalla jalalla vain kahdeksan päivää ennen kuin hänet pantiin uudelleen telkien taakse.

Anatolia-uutistoimiston tietojen mukaan Agca vapautuu tammikuussa 2010. Oikeusviranomaisten mukaan hänen pääsynsä ehdonalaiseen runsas viikko sitten johtui siitä, että hänen tuomionsa oli laskettu väärin. Viranomaisten mukaan hänellä on tuomiostaan jäljellä vielä neljä vuotta. Paavin murhayrityksen lisäksi Agcan kakkua kasvattavat 70-luvulla tehty murha, kaksi ryöstöä ja vankilapako.

Agca kuului 70-luvulla pahamaineiseen Harmaat sudet -nationalistiryhmään. Hän ampui vuonna 1979 liberaalin Milliyet-päivälehden päätoimittajan. Agca vangittiin teosta, mutta hän onnistui pakenemaan vankilasta.

Agca ilmestyi jälleen julkisuuteen toukokuussa 1981, kun paavi Johannes Paavali II haavoittui vakavasti Pietarinaukiolla Roomassa Agcan ammuttua häntä.

Paavi antoi Agcalle anteeksi murhayrityksen. Italian presidentti armahti hänet vuonna 2000, minkä jälkeen Agca karkotettiin Turkkiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.