Mainos

Paavi jatkaa "niin kauan kuin Jumala haluaa"

Paavi Johannes Paavali II kertoo jatkavansa katolisen kirkon päämiehenä "niin kauan kuin Jumala haluaa". Parkinsonin tautia sairastavan 83-vuotiaan paavin kunto on heikentynyt selvästi. Tämä on herättänyt puheita mahdollisesta erosta. Tällä viikolla tuli kuluneeksi neljännesvuosisata siitä, kun puolalainen Karol Wojtyla valittiin paaviksi.

Paavi rukoilee

Paavi Johannes Paavali II sanoo, että hän aikoo pysyä katolisen kirkon päämiehenä "niin kauan kuin Jumala haluaa". Paavi puhui Vatikaanissa eri puolilta maailmaa saapuneille katolisen kirkon piispoille ja kardinaaleille.

Parkinsonin taudista kärsivän 83-vuotiaan paavin kunto on näyttänyt heikentyneen selvästi viime aikoina. Tämä on herättänyt arvailuja hänen mahdollisesta erostaan. Valtaosan paavin lauantaisesta puheesta luki hänen avustajansa.

Paavin virasta on viimeksi luopunut vapaaehtoisesti Celestinus V vuonna 1294. Gregorius XII erosi vastahakoisesti 1415. -Pyydän teitä rukoilemaan jatkuvasti puolestani, että voisin täyttää palvelustehtäväni kirkolle niin kauan kuin Jumala haluaa, sanoo paavi. Katolisen kirkon johtajat ovat kerääntyneet Vatikaaniin sen johdosta, että tällä viikolla tuli kuluneeksi neljännesvuosisata siitä, kun puolalainen Karol Wojtyla valittiin paaviksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.