Päätöskierroksella romahtanut suomalaisampuja nieleskeli pettymystään, joukkuetoverin finaalipaikka lievittää tuskaa – "Jos sitä omakin fiilis paranisi"

Kämppäkaveri Eetu Kallioisen mitalisauma nosti Lari Pesosen tunnelmia Asakan ampumaurheilukeskuksessa, vaikka oma olympiadebyytti meni penkin alle. Pesonen tähtäsi miesten skeetissä 28:nneksi tuloksella 114.

– Toivotaan, että Eetu hoitaa homman kotia, jos omakin fiilis siitä paranisi. Hemmetin iloinen olen Eetun puolesta, toki oma harmitus painaa vielä, mutta tällaista urheilu on, Pesonen sanoi.

Hänen ei tarvinnut edes miettiä, nauttisiko joukkuekaverin menestyksestä, kun itsellä meni huonosti. Tokiossa olympiadebyyttinsä tehnyt kaksikko on reissannut kisoissa yhdessä jo poikien sarjasta asti.

– Tänä vuonna olemme olleet yhdessä vielä aiempaakin enemmän, pääkaupunkiseudulta Riihimäelle, lähemmäs Kallioisen harjoitusratoja muuttanut Pesonen kertoi.

Hän ja Kallioinen ovat harjoitelleet paljon yhdessä Ampumaurheiluliiton italialaisen päävalmentajan Pietro Gengan johdolla. Genga aloitti vuodenvaihteessa, ja leirejä on ollut Italiassa, Suomessa ja Espanjassa.

Lataus lopahti kesken

Pesonen menetti mahdollisuuksiaan finaaliin jo eilen, kun avauspäivä tuotti tuloksen 71/75. Tänään aamulla hän aloitti 24 kiekon sarjalla, mutta päätti kilpailun vaatimattomaan 19 kiekon sarjaan.

– Viimeinen sarja ei jättänyt kovin hyvää makua. Oli vähän vaikea saada minkäänlaista latausta, kun tiesi, ettei tulos riitä mihinkään, Pesonen kertasi.

Hän kuitenkin arvioi, että tulostaso oli suunnilleen sitä, mitä hän on tänä vuonna ampunut. Olympiamaapaikan Pesonen hankki jo maaliskuussa 2019.

– Pitää treenata enemmän ja paremmin, jos se sitten ensi kerralla onnistuisi, Pesonen totesi.

Gengan johdolla hän on muuttanut tekniikkaansa tänä vuonna, sillä ampumisesta on karsittu kaikki ylimääräinen.

– Kyllä tekniikka jo omalta tuntuu, Pesonen vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat