Päätös julki: Venäjä ja Valko-Venäjä sysättiin syrjään hiihtolajien maailmancupeista

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti, etteivät venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saa enää osallistua FIS:n kilpailutoimintaan kuluvan kauden aikana. Syynä on Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

FIS ei pysty takaamaan urheilijoiden tai paikallisten kisajärjestäjien turvallisuutta ja päätyi ratkaisuun sen jälkeen, kun useat jäsenmaat alkoivat vastustaa venäläisten ja valkovenäläisten kilpailemista.

Venäjän maastohiihtomaajoukkue ehti ilmoittaa ennen FIS:n päätöstä, ettei se osallistu maailmancupin kilpailuihin Norjan Drammenissa ja Holmenkollenilla tällä viikolla. 

Muutoksia myös Kontiolahden osallistujalistoihin

Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtäjät eivät osallistu loppuviikolla ampumahiihdon maailmancupiin Kontiolahdella, kertovat kisajärjestäjät tiedotteessa.

Kisajärjestäjien mukaan päätös kisoista vetäytymisestä oli joukkueiden. Venäjä ja Valko-Venäjä jäävät pois myös kaudesta jäljellä olevista Otepään ja Holmenkollenin maailmancupeista.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU linjasi viime lauantaina, että Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat voivat kilpailla, mutta heidän on kisattava neutraalin lipun alla. IBU:n viikonloppuinen linjaus poikkeaa Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n maanantaisesta suosituksesta, jonka mukaan Ukrainaan hyökänneiden maiden eli Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat pitäisi sulkea kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

Ukraina ilmoitti jo aiemmin jäävänsä pois Kontiolahdelta, jossa kilpaillaan torstaista sunnuntaihin. Kontiolahdella on mukana joukkueita 23 maasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja