Norjalle valtava pettymys! Johannes Hösflot Kläbo ja sprinttijoukkue koronassa: "Sen täytyi tapahtua Lahdessa"

Drammenin kaupunkimiljöön perinteikäs maailmancupsprintti saa iskuja nyt oikealta ja vasemmalta, ja viimeisin on kotiyleisön kannalta musertavin. Koko Norjan miesten sprinttijoukkue on koronassa, tähtihiihtäjä Johannes Hösflot Kläbo mukaan lukien.

– Kaikki joukkueesta ovat antaneet positiivisen testin. Håvard Solås Taugböl oli ensimmäinen ulkona eilen. Sitten seurasivat Erik Valnes, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar ja Johannes Hösflot Kläbo tänään, sprinttijoukkueen valmentaja Arild Monsen kertoo NRK:lle.

Drammenin perinteikäs sprintti kilpaillaan nyt siis ilman kotiyleisön suurimpia miespuolisia suosikkeja ja näillä näkymin myös ilman venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita. Norjan hiihtoliitto ja FIS taittavat asiasta nyt peistä.

Varmaa kuitenkin on, että Johannes Hösflot Kläboa ei nähdä nyt Drammenin sprinteissä sen paremmin kuin viikonloppuna hiihdettävässä Holmenkollenin viidenkympin kisassa.

– Luultavasti kauteni on ohi. Nyt voin vain keskittyä paranemiseen ja mahdollisimman pian takaisin harjoitteluun palaamiseen, Kläbo tuumasi NRK:lle.

Kläbo totesi tilanteen olevan hänen kannaltaan harmillinen, mutta toisaalta tilanne maailmalla asettaa asioita perspektiiviin.

– Suuremmassa kuvassa tämä täysin merkityksetöntä, Kläbo sanoi.

Sprinttivalmentaja Monsenin epäilyksen mukaan koronatartunnat ovat peräisin viime viikonlopun maailmancupkilpailuista.

– Sen täytyi tapahtua Lahdessa tai sillä matkalla. Håvard oli ensimmäinen, jolla oli oireita maanantaina. Muilla on vain vähän tai ei lainkaan oireita.

Drammenin sprinttikisat hiihdetään torstaina, kun taas Holmenkollenin 50 kilometriä on vuorossa sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat