Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pääsiäispiirakat 20 kpl 5.4.2001

Julkaistu 21.05.2001 12:13

Toim. Kaarina Roininen

Pohjataikina:

6 dl vehnäjauhoja 100 g margariinia tai voita 2 tl hienonnettua kardemummaa 2 dl maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa


Täyte:
1 prk (250 g) rahkaa
1 prk (120 g) smetanaa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk (n. 400 g) aprikooseja tai 1 dl rusinoita
Voiteluun: 1 muna
Reunoille: raesokeria

1. Sekoita vehnäjauhot, pehmeä rasva ja kardemumma keskenään.
2. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola.
3. Lisää nesteseos rasvaseoksen joukkoon. Alusta taikina tasaiseksi.
4. Leivo taikinasta välittömästi tanko ja jaa se 20 palaan.
5. Pyörittele palat pyöreiksi pulliksi ja pane leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
6. Sekoita rahkan joukkoon täytteen muut aineet. Jos käytät rusinoita aprikoosien asemesta, sekoita ne myös täyteaineiden kanssa.
7. Valuta aprikooseista liemi ja leikkaa ne kahteen tai kolmeen osaan.
8. Paina kohonneisiin pulliin syvennykset tasapohjaisella juomalasilla tai puusurvimella.
9. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla. Ripottele reunoille raesokeria.
10. Pane syvennyksiin täytettä reilu ruokalusikallinen. Pane täytteen keskelle puolikas aprikoosi.
11. Paista piirakoita 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.

VINKKI:
Voit käyttää piirakoiden täytteenä myös 6-7 dl survottuja marjoja, n.1 dl sokeria ja 2 rkl perunajauhoja.

Lisää aiheesta:

Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"