Pääsiäispiirakat 20 kpl 5.4.2001

Toim. Kaarina Roininen

Pohjataikina:

6 dl vehnäjauhoja 100 g margariinia tai voita 2 tl hienonnettua kardemummaa 2 dl maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa


Täyte:
1 prk (250 g) rahkaa
1 prk (120 g) smetanaa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk (n. 400 g) aprikooseja tai 1 dl rusinoita
Voiteluun: 1 muna
Reunoille: raesokeria

1. Sekoita vehnäjauhot, pehmeä rasva ja kardemumma keskenään.
2. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola.
3. Lisää nesteseos rasvaseoksen joukkoon. Alusta taikina tasaiseksi.
4. Leivo taikinasta välittömästi tanko ja jaa se 20 palaan.
5. Pyörittele palat pyöreiksi pulliksi ja pane leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
6. Sekoita rahkan joukkoon täytteen muut aineet. Jos käytät rusinoita aprikoosien asemesta, sekoita ne myös täyteaineiden kanssa.
7. Valuta aprikooseista liemi ja leikkaa ne kahteen tai kolmeen osaan.
8. Paina kohonneisiin pulliin syvennykset tasapohjaisella juomalasilla tai puusurvimella.
9. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla. Ripottele reunoille raesokeria.
10. Pane syvennyksiin täytettä reilu ruokalusikallinen. Pane täytteen keskelle puolikas aprikoosi.
11. Paista piirakoita 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.

VINKKI:
Voit käyttää piirakoiden täytteenä myös 6-7 dl survottuja marjoja, n.1 dl sokeria ja 2 rkl perunajauhoja.

Lue myös:

    Uusimmat