Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pääsiäispiirakat 20 kpl 5.4.2001

Julkaistu 21.05.2001 12:13

Toim. Kaarina Roininen

Pohjataikina:

6 dl vehnäjauhoja 100 g margariinia tai voita 2 tl hienonnettua kardemummaa 2 dl maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa


Täyte:
1 prk (250 g) rahkaa
1 prk (120 g) smetanaa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk (n. 400 g) aprikooseja tai 1 dl rusinoita
Voiteluun: 1 muna
Reunoille: raesokeria

1. Sekoita vehnäjauhot, pehmeä rasva ja kardemumma keskenään.
2. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola.
3. Lisää nesteseos rasvaseoksen joukkoon. Alusta taikina tasaiseksi.
4. Leivo taikinasta välittömästi tanko ja jaa se 20 palaan.
5. Pyörittele palat pyöreiksi pulliksi ja pane leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
6. Sekoita rahkan joukkoon täytteen muut aineet. Jos käytät rusinoita aprikoosien asemesta, sekoita ne myös täyteaineiden kanssa.
7. Valuta aprikooseista liemi ja leikkaa ne kahteen tai kolmeen osaan.
8. Paina kohonneisiin pulliin syvennykset tasapohjaisella juomalasilla tai puusurvimella.
9. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla. Ripottele reunoille raesokeria.
10. Pane syvennyksiin täytettä reilu ruokalusikallinen. Pane täytteen keskelle puolikas aprikoosi.
11. Paista piirakoita 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.

VINKKI:
Voit käyttää piirakoiden täytteenä myös 6-7 dl survottuja marjoja, n.1 dl sokeria ja 2 rkl perunajauhoja.

Lisää aiheesta:

Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä